Slut med konferencer - nu hylder Odsherred mangfoldigheden med en stor fest

Engang imellem er det vigtigt at fortælle, at integrationen kan lykkes på en god måde, siger de i Odsherred, som hylder mangfoldigheden med en fest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Odsherred har kommunen de tidligere år hyldet mangfoldigheden med en konference med flere talere og oplægsholdere.

Dagen er altid sluttet med en fest, men som årene er gået, har værten, Integrationsrådet, bemærket en udvikling, der mere gik i retning af en dagslang fest. 

quote Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der faktisk sker rigtig mange gode ting i kommunen, og at der bor næsten 2.000 fra andre kulturer

Burkhard Sievers, formand for Integrationsrådet, Odsherred Kommune

Så nu er konferencen skrottet og er i år blevet erstattet af en mangfoldighedsfest, der fandt sted lørdag i kulturhuset Pakhus i Nykøbing Sjælland.

På programmet var der stadig taler - korte vel at mærke - og danske og verdensmusikalske indslag og fællessang. 

En af de optrædende var Shinda Balou, der bor i Højby og er kommet til Danmark fra Syrien. Sammen med sine venner viste hun en syrisk fællessdans frem til de mange besøgende. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Mange borgere var mødt op i kulturhuset for at deltage i mangfoldighedsfesten.
Mange borgere var mødt op i kulturhuset for at deltage i mangfoldighedsfesten.

Det er især muligheden, at man i Danmark må danse pige og dreng, Shinda Balou synes, er fedt.

- Nogle steder i Syrien må man ikke danse dreng og pige. Her i Danmark er det mega-fedt, at mine venner og jeg kan danse sammen og vise danskerne, hvordan kulturen er i Syrien. 

Vigtigt at fortælle om integrationen

Der var også fællesspisning. Den stod Integrationsrådet for, som bød på retter fra Europa, Asien og Mellemøsten. Helt i mangfoldighedens navn.

Rådets formand, Burkhard Sievers, oprindeligt fra Tyskland, hylder festen, der blander flygtninge, indvandrere og etnisk danskere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Burkhard Sievers, formand for integrationsrådet, hylder festen.
Burkhard Sievers, formand for integrationsrådet, hylder festen. Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

- Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der faktisk sker rigtig mange gode ting i kommunen, og at der bor næsten 2.000 fra andre kulturer. Det tænker man ikke meget over i hverdagen. Derfor er det engang imellem vigtigt at fortælle, at vi er her, har det godt med hinanden, og at integrationen godt kan lykkedes, siger han.