Slusedæmning mellem Hundested og Rørvig kan være på vej

En slusedæmning mellem Hundested og Rørvig vil både sikre Roskilde Fjord mod oversvømmelser og binde Vestsjælland og Nordsjælland trafikalt sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En slusedæmning mellem Hundested og Rørvig skal én gang for alle sikre Roskilde Fjord mod oversvømmelser. Samtidig skal slusedæmningen binde Vestsjælland og Nordsjælland trafikalt sammen med Storkøbenhavn.

Sådan lyder det fra initiativgruppen Greater Copenhagen Green Connect (GC2), der præsenterer planerne for det store klimatilpasningsprojekt i Licitationen - Byggeriets Dagblad.

GC2 står ikke klar med et færdigt projekt med detaljerede tekniske løsninger og eksakte priskalkulationer.

- Det er et komplekst projekt og det er vigtigt og nødvendigt at planlægge en velgennemtænkt stepvis proces som skrider frem i et tempo, som gør det muligt at lytte til alle, som har en holdning til så stort et projekt, siger en af initiativtagerne i GC2, civilingeniør Jens Rønnow Lønholdt.

Centerchef Ulrik Hindsberger, Teknologisk Institut, Rørcentret har ja-hatten på i forhold til en projektmodningsfase:

- Der overvejes tilsvarende store klimatilpasningsløsninger i andre fjordområder i Danmark og udlandet, så det er et alternativ man bør undersøge på lige fod med andre løsninger.

Vi har valgt at tage den positive hat på og er derfor med i modningsperioden og overvejer at trække projektet ind i innovationsnetværket for klimatilpasning Vand i Byer," siger Ulrik Hindsberger til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

/ritzau