¨

Skoleskibe tvinges på land af Søfartsstyrelsen

Foto: TV ØST

Tre træskibe med tilknytning til Yderbyskolen i Yderby er tilbageholdt af Søfartsstyrelsen i Odden Havn blandt andet på grund af manglende bundsyn.

 

Situationen frustrerer Steen Noes, der driver skolen og ejer skibene. Han havde tænkt sig, at skibene skulle indgå som en del af skolens maritime undervisning.

- Hvis vi skal opfylde kravene til redningsudstyr og bundsyn, så vil det blive meget dyrt, men reglerne er jo, som de er, så vi kan ikke bruge skibene, siger han til Holbæk Amts Venstreblad.

I 2010 forsøgte Søfartsstyrelsen at få Steen Noes til at sørge for bundsyn og lovpligtigt redningsudstyr til skibene, men der skete ikke noget.

Den 25. januar i år indskærpede styrelsen over for Yderbyskolen, at de tre skibe er tilbageholdt, og at det derfor er ulovligt, når skolen samme dag på sin hjemmeside skrev, at skibene anvendes til projektarbejde, tursejlads og fiskeri, og tonen i brevet er skarp:

»Det er strengt forbudt at anvende tilbageholdte skibe til sejlads. Søfartsstyrelsen tager dette alvorligt og overvejer derfor i øjeblikket, om der skal foretages politianmeldelse af disse forhold«.

Skibene ligger stadig i havnen og står stadig opført på skolens hjemmeside, dog kun som en mulighed for vedligeholdelse.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App