¨

Skolebørns kunstværk udsat for hærværk

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Det store Geokids-kunstværk i Veddinge Bakker er blevet udsat for hærværk. Flere hundrede masker indgår i kunstværket - men mange er blevet smadret i kådhed.

Odsherred Kommune har besluttet at anmelde hærværk på det store Geokids-kunstværk i Veddinge Bakker til politiet.

Kunstværket består af 650 masker på stålpæle, der er lavet af skolebørn de seneste tre år som led i det særlige Geokids-kunstprojekt i kommunen. Omkring 25 af maskerne er dog blevet ødelagt af ukendte gerningsmænd. Det oplyser kommunen til TV ØST.

- Maskerne er tilsyneladende blevet kastet rundt i kådhed, og mange er blevet smadret. Det er rigtig ærgerligt – også for de børn, hvis masker er blevet ødelagt på denne måde, siger Anne-Marie Donslund, der er kulturkonsulent i Odsherred Kommune, og som satser på kådhed fremfor et ønske om at ødelægge figurerne.

Også en række af stålpælene i kunstværket er blevet bøjet eller revet op.

Maskerne er lavet af elever på Asnæs, Egebjerg og Faarevejle Friskole under vejledning af kunstnerne Martin Nybo og Henrik Boe. Det er meningen, at alle børn i Odsherred skulle lave en maske til kunstværket.

Kunstværket ligger ved en shelterplads, men er ikke skiltet fra vejen. Anne-Marie Donslund frygter derfor, at det måske kan være brugere af shelterpladsen, der står bag hærværket.

Håbet er nu, at de ødelagte masker kan samles igen, så kunstværket igen kan blive helt.

[video:video:257584]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App