Skandaleramt forsyningsselskab får ny direktør

Den 15. august indtræder Pernille Ingildsen som ny administrerende direktør i det kriseramte forsyningsselskab Odsherred Forsyning.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherred Forsyning har været igennem noget af et stormvejr i løbet af det sidste halve år.

Nu kan det være, at der er lysere tider på vej – forsyningsselskabet har i hvert fald ansat Pernille Ingildsen som ny administrerende direktør, og håbet er, at hun kan være med til at vende skuden.

- Odsherred Forsyning ser frem til at tage hul på dette nye kapitel med Pernille Ingildsen ved roret og forventer, at virksomheden kan få udbytte og glæde af hendes store viden og erfaring inden for vandforsyning og bæredygtige løsninger, lyder det i en pressemeddelelse fra Odsherred Forsyning.

Stor erfaring

Pernille Ingildsen er 52 år gammel. 

Hun har, ifølge pressemeddelelsen, en bred erfaring inden for forsyningssektoren og kommer fra en stilling som chef for plan og projekt i Hillerød Forsyning. Hun har også tidligere haft en ledende stilling hos Kalundborg Forsyning, og hun har en Ph.d. fra Lund Universitet og en Master of Science fra Danmarks Tekniske Universitet.

- Vi er utroligt glade for at byde Pernille Ingildsen velkommen til Odsherred Forsyning. Hendes store erfaring og innovative tilgang til ledelse og projektstyring vil være vigtig i vores bestræbelser på at sikre en stabil og bæredygtig forsyning for vores kunder, udtaler Susanne Münster, bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning.

Turbulent tid

Odsherred Forsyning har i løbet af det sidste halve år været ramt af en række sager, som har haft konsekvenser for både borgere og politikere i kommunen.

quote Det er med åbne øjne, at jeg træder ind i en forsyning, som er i krise

Pernille Ingildsen

Midt i marts i år kom det frem, at der var sket alvorlige fejlberegninger i fjernvarmeprojekter, der skulle forsyne 2.500 husstande med fjernvarme i Odsherred Kommune. Budgettet for fjernvarmeprojekterne i Asnæs, Hørve, Vallekilde, Fårevejle Stationsby og Fårevejle Kirkeby var beregnet til at skulle koste 950 millioner kroner, men ville reelt i stedet nærmere komme til at koste 1,6 milliarder kroner.

Det store budgetskred betød, at økonomidirektøren i selskabet blev fyret på baggrund af et brud af interne retningslinjer, og efterfølgende politianmeldt på en mistanke om, at den reelle pris for skreddet var blevet skjult for bestyrelsen i forsyningsselskabet.

Udviklingen har efterfølgende fået Anders Dyrelund, der er ekspert i fjernvarme, til at kalde sagen i Odsherred for en skandale.

De økonomiske problemer har betydet, at anlægsarbejdet i Hørve, Vallekilde, Fårevejle og Asnæs ligger stille indtil videre til stor frustration for de beboere, der stod klar til at få en ny varmekilde.

Forløb undersøges af advokat

Regnskabet for 2023 viste senere, at økonomien i Odsherred Forsyning ligger i ruiner med et underskud på hele 619 millioner kroner.

Det fik blandt andet politikerne i Odsherred Kommunes byråd til at ville kulegrave, hvordan det er gået så galt i varmeselskabet. Derfor skal forløbet nu undersøges af en advokat.

Undersøgelsen skal ifølge kommunen og forsyningen gennemgå hændelsesforløbet samt vurdere, om der er baggrund for at stille aktører til ansvar. Det vides endnu ikke, hvornår undersøgelsen er færdig.

Læs også
Forstå fjernvarmeskandalen fra Odsherred
Læs også
Forstå fjernvarmeskandalen fra Odsherred

Byrådet har også besluttet, at der ikke meddeles såkaldt decharge til forsyningens bestyrelse og direktion. Det betyder, at direktion og bestyrelse ikke på forhånd er fritaget for et eventuelt ansvar for forløbet i selskabet.

Klar til krise

Pernille Ingildsen giver i den netop udsendte pressemeddelelse udtryk for, at hun er klar til at påtage sig ansvaret som administrerende direktør i denne udfordrende tid for Odsherred Forsyning.

- Jeg glæder mig til at tiltræde som ny direktør i Odsherred Forsyning. Det er med åbne øjne, at jeg træder ind i en forsyning, som er i krise, siger hun og fortsætter:

- Der er i Odsherred Forsyning rigtig meget godt at bygge videre på – der er gode og loyale medarbejdere, som hver dag møder ind og yder deres bedste. Sammen har vi en væsentlig opgave i at komme bedst muligt gennem den nuværende krise, så beboere i Odsherred igen får tillid til forsyningen.

Pernille Ingildsen tiltræder som ny administrerende direktør per 15. august. Hun afløser Torben Greve, der har været konstitueret administrerende direktør i forsyningen siden maj.


Nyhedsoverblik