¨

Sjælden flue fundet i Odsherred

En sjælden flue er fundet i Odsherred.

Forskere har i Odsherred fundet en flue, som aldrig er set før i Danmark. Arten hedder Istocheta Longicornis men har ikke noget dansk navn endnu.

Der er blevet gjort et bemærkelsesværdigt fund på Diesbjerg i Odsherred.

En flue af arten Istocheta Longicornis er endt under forskernes lup. Den er aldrig før set i Danmark og er sjælden i hele Europa.

Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Lever i biller

Fluen tilhører gruppen af snyltefluer, hvis larver lever inde i andre insekter. De fleste arter lever i larverne af dagsommerfugle og natsværmere, men denne snylter lever i billen Sankthansoldenborre.

Det er en almindelig bille, der findes mange steder i Odsherred Kommune, så måske findes den særlige flue flere steder i Geopark Odsherred. Fluens larve liver i billens jordlevende larver og er to år om at blive til en voksen flue.

Forskerne fandt fluen i forbindelse med, at man er ved at kortlægge den biologiske mangfoldighed i 130 områder over det meste af landet. Projektet kaldes Biowide, som er et samarbejde mellem forskere fra Naturhistorisk Museum, Aarhus Universitet, Statens Naturhistoriske Museum og Københavns Universitet.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App