Sjælden flue fundet i Odsherred

Forskere har i Odsherred fundet en flue, som aldrig er set før i Danmark. Arten hedder Istocheta Longicornis men har ikke noget dansk navn endnu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er blevet gjort et bemærkelsesværdigt fund på Diesbjerg i Odsherred.

En flue af arten Istocheta Longicornis er endt under forskernes lup. Den er aldrig før set i Danmark og er sjælden i hele Europa.

Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Lever i biller

Fluen tilhører gruppen af snyltefluer, hvis larver lever inde i andre insekter. De fleste arter lever i larverne af dagsommerfugle og natsværmere, men denne snylter lever i billen Sankthansoldenborre.

Det er en almindelig bille, der findes mange steder i Odsherred Kommune, så måske findes den særlige flue flere steder i Geopark Odsherred. Fluens larve liver i billens jordlevende larver og er to år om at blive til en voksen flue.

Forskerne fandt fluen i forbindelse med, at man er ved at kortlægge den biologiske mangfoldighed i 130 områder over det meste af landet. Projektet kaldes Biowide, som er et samarbejde mellem forskere fra Naturhistorisk Museum, Aarhus Universitet, Statens Naturhistoriske Museum og Københavns Universitet.