Sikringen eksperimenterede med medicin på patient

Sikringen i Nykøbing Sjælland er igen under kraftig beskydning. Lægerne har brugt en patient som kemisk laboratorium, lyder kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

27-årige Abdulle Ahmed, har fået mindst 5 forskellige slags anti-psykotisk medicin, i løbet af de knap syv år, han har været indlagt på Sikringen.

Sundhedstyrelsen advarer normalt mod at bruge to typer anti-psykotisk medicin samtidig. Alligevel fremgår det af dokumenter, som Politiken er kommet i besiddelse af, at det netop er, hvad lægerne på Sikringen har gjort gennem flere år.

Men Abdulle Ahmed blev faktisk kun dårligere af medicinen, og det overrasker ikke professor i medicin fra Syddansk Universitet, Kim Brøsen. Ifølge ham giver dobbelt medicinering kun dobbelt bivirkning - ikke dobbelt positiv effekt.

Samtidig med, at lægerne gav Abdulle Ahmed flere forskellige slags medicin samtidig, gav de ham også mere end dobbelt dosis af en af medicintyperne. Det afhjalp, ifølge dokumenterne, heller ikke patientens lidelser, fortæller Politiken.

Foreningen af Nuværende og tidligere psykiatribrugere mener, at lægerne har forvandlet patientens hjerne til et kemisk laboratorium.