Se video: Skolebørn fandt sjælden delfin på stranden

4 piger fra en 5. klasse har fundet en 2,5 meter lang delfin på stranden ved Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børnene i 5. klasserne på Kalundborg Friskole fik tirsdag en meget sjælden oplevelse.

4 piger fra klassen fandt nemlig en død delfin, da de skulle afholde idræt på stranden.

Delfinen blev fundet på stranden på Asnæs, ikke langt fra Kalundborg.

Sjælden type i Danmark

Der er tale om en 2,5 meter lang hvidskæving, en nordatlantisk delfinart, der især er kendt fra de norske og canadiske kyster. Delfinen er meget sjælden i de danske farvande, hvor der kun har været 4 strandinger de sidste 30 år.

Delfinen blev onsdag afhentet af Statens Naturhistorisk Museum, og ifølge konservator Abdi Hedayat har delfinen efter alt at dømme været gammel og syg.

- Jeg tror, at den er søgt ind på lavt vand for at søge efter føde. Den ser meget tynd og afkræftet ud. Jeg tror, at den har sultet et stykke tid, siger han til TV2 ØST.

Dødsårsag skal findes

Forskerne på Statens Naturhistoriske Museum vil nu konservere delfinens knogler, som skal indgå i museets samling. Forskerne vil dog først gennemføre en grundig undersøgelse, der forhåbentlig kan være med til at fastslå dødsårsagen.

Hvidskæving er en af de største delfinarter, der findes i verden. Den kan blive op til 2,8 meter lang, kan veje op til 230 kilo og lever i omkring 27 år. Som alle andre delfiner er den en del af hval-slægten, og er kendt for at svømme tæt på skibe, for at svømme i deres bov-bølge.