Savnede cafélivet i storbyen - har åbnet egen kaffebar i lille havneby

To par så et behov for en café i byen - og spørger man de handlende, som TV2 ØST talte med - er den nye kaffebar hilst velkommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I den lille Havnebyen i Odsherred savnede to tilflytterpar fra storbyen så inderligt muligheden for at købe kaffe på en café, at de nu har åbnet deres egen kaffebar.

- Det opstod af et behov for at mødes og få en god kop kaffe og skabe noget liv, fortæller Marlene Hinrichsen, medejer af Havnebyens Kaffebar.

quote Jeg synes, det er rigtig godt, for vi mangler en café

Ibi Skakke, sommerhusejer, Overby Lyng

Den nye kaffebar, der slår sig op på økologiske fødevarer, er indrettet i et nyindkøbt ældre hus, som parrene siden har gennemrenoveret.

- Det er vel bare iværksættersjælen i os, der har tænkt, når ikke vi kan få det, må vi lave det selv, siger Marlene Hinrichsen.

Stor forløsning

Det har været hårdt arbejde at starte café med et fuldtidsjob ved siden af.

- Det er en stor forløsning efter at have arbejdet på det, at det endelig er blevet til noget. Jeg er meget tilfreds med resultatet, fortæller Jon Sanders, som også er medejer af caféen.

Caféen åbnede midt juni. Det er ikke kun de to nyvundne caféejer-par, som glædes over, at byen nu har fået en kaffebar.

- Jeg synes, det er rigtig godt, for vi mangler en café – der er ikke nogen caféer. Der er restauranter og værtshuse, hvor man jo ikke kommer med sine børn og børnebørn, siger Ibi Skakke, sommerhusejer fra Overby Lyng.

Kaffebaren holder åbent i løbet af sommersæsonen, men vil også holde åbent på udvalgte dage resten af året i forbindelse med arrangementer.
Kaffebaren holder åbent i løbet af sommersæsonen, men vil også holde åbent på udvalgte dage resten af året i forbindelse med arrangementer. Foto: Arkivfoto

Planlægger at lave arrangementer

Og Kristian Hansen, sommerhusejer på Gniben, der selv kommer fra København, lægger heller ikke skjul på glæden over at kunne gå på café i Havnebyen.

- Vi er lidt for vante med at have et sted at komme ind og få en god kop kaffe, siger han.

Selvom sommeren er højsæsonen i et ferieområde som Odsherred, så vil åbningstiderne ifølge Jon Sanders kunne skaleres efter behov.

- Vi planlægger også at lave arrangementer, som vil trække folk til – kulturarrangementer og aftensmad som et folkekøkken på udvalgte dage, forklarer han.

Caféen er åbnet med stats- og EU-støtte gennem de såkaldte LAG-midler, der har til formål at fremme vækst og etablering af nye arbejdspladser i udpegede landdistrikter.

- Nu skal vi have det kørt i gang og startet op, og så kunne det være dejligt, hvis vi på et tidspunkt kunne tjene nogle penge også, siger Marlene Hinrichsen.

Havnebyens kaffebar har også afholdt filmfremvisning og har senest givet sommerjob til byens unge.