Sæson for sommerhusindbrud

Når efteråret nærmer sig, gælder det om at sikre sit sommerhus. Det er nemlig højsæson for indbrud i ferieområder, hvor husene står tomme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sådan undgår du indbrud:

Vil man sikre sit sommerhus og undgå indbrud, er der flere ting, man selv kan gøre.

- Det første gode råd er at man skal sikre sit hus med ordentlige døre, vinduer og låse. Derudover er det en god ide, at lave en aftale med andre i området om, at de ser efter ens ting og sager, siger Jan Lauritzen.

Det er også en god idé at fjerne værdifulde ting som fladskærmsfjernsyn og bærbare computere fra sommerhuset, når man forlader det.

Du kan i øvrigt se mange flere gode råd til, hvordan du sikrer dit sommerhus, her.

Henover weekenden har Midt- og Vestsjælland fået anmeldelser om seks indbrud i sommerhuse. Fire af dem er blevet begået i sommerhusområdet Ellinge Lyng i Odsherred.

- I går havde der været indbrudstyve inde hos min genbo, hvor de havde aflistet en rude. De har stjålet et fladskærmsfjernsyn, siger John Henneberg, som også selv har været udsat for indbrud to gange.

Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi oplevede i sidste uge en bølge af indbrud i Marielyst, og det er sæson for indbrud i sommerhuse. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd sker der dobbelt så mange indbrud om sommeren som om vinteren.

- Der er selvfølgelig mennesker, som bor fast i sommerhusområderne, men de fleste tager afsted, og så er der frit slag for indbrudstyvene, siger pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Jan Lauritzen.