Rykkerteam rykker ud på Landsstævnet

Over 3000 personer arbejder frivilligt på DGI's Landsstævne i Esbjerg. Mads Woetmann fra Asnæs og Jacob Kjørup fra Stevns er med på Rykkerteamet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag begynder DGI's store landsstævne i Esbjerg. Her fra regionen deltager 2563 personer. I løbet af de næste 4 dage skal de gøre gymnastik, spille fodbold, sejle i kajak, hygge sig, spille badminton, golf og meget mere.

Men for at det kan lade sig gøre, skal masser af praktiske ting på plads. Mads Woetmann fra Asnæs bruger en del af sin ferie som frivillig på Landsstævnet.

- Det er mange timer, man er i gang, men det er fedt. Vi har et super sammenhold, siger han.

Kan alt

Mads Woetmann er med på Landsstævnets Rykkerteam, som er et hold af frivillige, der ankommer til landsstævnet flere uger før, det begynder, og bliver til det slutter. Rykkerteamet har eksisteret siden 2002, hvor Landsstævnet blev afholdt på Bornholm.

Jacob Kjørup fra Stevns er også frivillig på Rykkerteamet. Her til formiddag var han i gang med at lægge et gymnastikgulv på en parkeringsplads midt i Esbjerg.

- Vores motto er, at vi kan alt, og det bilder vi også os selv ind, at vi kan, siger han med et smil.

Rykkerteamet holder en pause fra det praktiske arbejde på lørdag, hvor de giver en gymnastikopvisning - på et gulv, de selvfølgelig selv har lagt. 

<p>Landsstævnet i Esbjerg begynder i morgen, men for at det kan lade sig gøre, skal en masse praktiske ting være i orden. Det sørger Rykkerteamet for.