Røver kørte i offerets bil

Hjemmerøveri på Sjællands Odde. Mand truede offeret med pistol og kørte væk med offerets sorte Mercedes Benz.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand på 68 år fra Sjællands Odde har mistet sin sorte Mercedes Benz C 200, da han fredag aften blev udsat for hjemmerøveri.

Røveriet skete lidt før klokken 19.30. Den uindbudte gæst truede manden i huset med en pistol og fik både et mindre pengebeløb og nøglerne til bilen med sig.

Offeret kom ikke noget fysisk til ved røveriet, men Politiet betragter røveriet som et af de grovere af slagsen.

- Det grove ligger i, at man ringer på dørklokken og der så står en person derude og truer. Det er klart, at det kan være rimelig traumatisk i sig selv, siger Michael Hansen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Alene i år har der på landsplan været 39 hjemmerøverier. Det er flere end i 2008 og en fordobling i forhold til 2007. 

- Der er kun en ting at gøre - og det er at følge den ordre som gerningsmanden giver. Gør det som han beder og så hold øje med ham så godt som muligt, så vi har et godt signalement at arbejde videre ud fra, siger Michael Hansen, Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser vidner i sagen og også oplysninger fra folk, der har set bilen, som har YJ 23 785 på nummerpladen. Gerningsmanden er dansker, 30-40 år, kraftig af bygning og med daggamle skægstubbe. Han var iført en sort skindjakke, grå bukser og hvide kondisko. På hovedet havde han en strikhue.