¨

Rønner rives ned i Odsherred

Foto: TV ØST

Odsherred Kommune gik i dag i gang med at jævne faldefærdige og ubrugelige bygninger med jorden. Det blev til et skæbnesvangert møde mellem to ladebygninger i Højby og et nedrivningshold.

I mange år har ejendommen lige efter byskiltet til Højby ligget hen. Her står to ladebygninger og et stuehus, som længe har været til gene for byens borgere.

- Odsherred er en turistkommune, og så skal vi jo vise os fra den gode side. Hvis en faldefærdig bygning, er det første, turisterne ser, når de kommer ind i byen, så er det noget, der skæmmer området, siger Karin Jørgensen fra Højby.

Det ser nu ud til at være slut. Omkring 60 faldefærdige bygninger i Odsherred Kommune skal jævnes med jorden, og bygningerne i Højby var de første, der stod for tur. Her var Odsherreds borgmester mødt op for at overvære nedrivningen.

- Vi vil gerne opnå, at der bliver pænere i Odsherred. Derfor fjerner vi nogle af de faldefærdige bygninger, som vi har til at stå rundt omkring, siger Thomas Adelskov (A), borgmester i Odsherred Kommune.

Nedrivning for millioner

Odsherred Kommune modtog sidste år fem millioner fra statens nedrivningspulje til få jævnet grimme bygninger med jorden. Kommunen har efterfølgende selv puttet tre millioner kroner i puljen.

- Selvfølgelig ville jeg hellere bruge pengene på ældrepleje eller børnepasning, men omvendt kan man også sige, at hvis vi forskønner kommunen, så trækker det flere borgere til, fordi de synes, der er pænt og dejligt. Det betyder selvfølgelig også meget for en kommune, siger Thomas Adelskov.

Det vil tage omkring et år, før alle de udpegede bygninger i Odsherred Kommune er blevet revet ned.

01:32 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App