Rockere leder efter lokaler i Odsherred

Udlejere og ejendomsmæglere er begyndt at blive kontaktet af rockere, der er interesseret i at købe eller leje erhvervslokaler i Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lars Nybjerg er en af de udlejere, der er blevet kontaktet af personer, som han tror, var rockere.

- Det drejede sig om udlejning af en konkret ejendom, en byejendom, og ligesom i alle andre tilfælde spørger jeg, hvad det handler om, når der er tale om erhvervsudlejning, fortæller Lars Nybjerg, der lejer ejendomme ud i Nykøbing Sjælland og omegn.

Klubaktivitet og motorcykler
De svar, personen gav, fik ham til at studse lidt:

- Det handlede om noget klubaktivitet og formentlig også om nogle motorcykler. Det var primært det, han fortalte. Det var ikke et erhvervslejemål i produktiv forstand - altså en almindelig virksomhed, fortæller han.

Andre udlejere og ejendomsmæglere har oplevet det samme. Det fortæller Odsherreds borgmester, som har hørt flere lignende historier på det seneste.

Advarer mod udlejning til rockere

- Lige nu handler det for mig om kraftigt at opfordre dem, som har lejligheder, huse eller erhvervsejendomme, som de enten sælger eller lejer ud, at de ikke gør det til de her miljøer. Vi er simpelthen ikke interesserede i at få dem til kommunen, siger Thomas Adelskov (Soc.dem.)

Det er Bandidos Holbæk der har henvendt sig til flere udlejer eog ejendomsmæglere i Odsherred, skriver Nordvestnyt. De solgte deres klubhus i Holbæk til holbæk Kommune i december, og siden har borgmesteren i Odsherred frygtet at se rygmærkerne i sin kommune.

- Vi kan se andre steder, hvordan det har skabt utryghed i boligområder og lokalmiljøer med skudepisoder osv. det vil jeg gerne undgå kommer til at ske i Odsherred Kommune, siger han.

"Et eller andet sted skal de være"

De personer, der var interesserede i Lars Nybjergs byejendom, henvendte sig aldrig igen. Generelt ser han dog ikke noget problem i at leje ud til rockere, så længe det ikke er i et hus, hvor der er naboer tæt på, som kan være generet af dem.

- Man kan sige, et eller andet sted skal de være, og hvis de kan være i fred og forgængelighed med andre, så er det ikke personligt noget, jeg har et problem med.