Retsteolog: Annette Berg må stoppe som præst

Sognepræst Annette Bergs udtalelse om, at hun stadig ikke vil lukke døren til reinkarnation, kan ifølge retsteolog skade folkekirkens troværdighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom sognepræst Annette Berg fra Vig har været til en tjenestelig samtale med biskop Peter Fischer-Møller 11. november og fået lov til at fortsætte som præst, kan hendes job nu igen være i fare. Tirsdag udsendte Annette Berg en personlig pressemeddelelse, hvor hun skriver, at hun stadig ikke vil lukke døren til reinkarnation. Den kommentar mener retsteolog og phd. Kristine Garde kan skade hele folkekirken.

- En præsts manglende troværdighed er et problem for hele Folkekirkens troværdighed. Hun undergraver ikke bare sin egen troværdighed men hele folkekirkens.

Hun er derfor af den opfattelse, at den seneste kommentar kan blive hendes afsked som sognepræst, og hun efterspørger nu, at biskoppen træder i karakter.

- Han er nødt til at tage affære nu. Nu er vi tilbage ved begyndelsen, og hun må forklare, hvad hun rent faktisk mener, slår Kristine Garde fast.

Annette Berg har ikke skiftet mening

Biskop Peter Fischer-Møller og Annette Berg holdt for bare en uge siden en tjenestelig samtale, hvorefter de udsendte en fælles pressemeddelelse. Her skrev præsten fra Vig under på, at hun ikke vil forkynde reinkarnation i kirken.

Tirsdag i denne uge udsendte hun en personlig pressemeddelelse, hvor hun skriver, at hun ikke har ændret holdninger. Efter samtalen med biskoppen tror hun stadig på, at reinkarnation kan være én mulighed blandt andre.

Retsteolog Kristine Garde mener, at Annette Berg nu må stå ved sin overbevisning og tage konsekvensen.

- Jeg ser en indlysende konklusion: Annette Berg må tage konsekvensen af sin hyldest til reinkarnationen og stoppe som præst i den danske folkekirke, slår Kristine Garde fast.

Biskop Peter Fischer-Møller har udtalt til TV ØST, at han tager den seneste udtalelse meget alvorligt, og han vil indkalde Annette Berg til en ny samtale.