Restaurant og børnehave ramt af corona - 21 børn blev holdt hjemme

En børnehave i Nykøbing Sjælland og en restaurant i Rørvig er ramt af corona-smitte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere steder i Nordvestsjælland er blevet ramt af corona. Skovbørnehaven Syrenhuset i Nykøbing Sjælland fik onsdag aften konstateret en medarbejder smittet.

quote Der er forældre, der har valgt at holde deres børn hjemme

Thomas Adelskov (S), borgmester Odsherred Kommune

- Vi har en enkelt medarbejder, der har fået konstateret corona, så vi har iværksat de restriktioner og anbefalinger, der er kommet fra sundhedsmyndighederne. Og så afventer vi, hvad der sker videre i forhold til tests af medarbejde mv., siger Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune.

Der er i alt 36 børn i institutionen, hvor forældrene til 21 af børnene valgte at holde dem hjemme torsdag. Ligeledes er et par af medarbejderne taget hjem for en sikkerhedsskyld. Dog har det ikke været nødvendigt at lukke institutionen.

- I sundhedsmyndighedernes anbefaling og vejledning til os, der er det ikke anbefalingen at lukke institutionen, når det er en medarbejder smittet under de omstændigheder. Men selvfølgelig så sørger vi for at informere forældrene om det, og der er så forældre, der har valgt at holde deres børn hjemme, siger Thomas Adelskov.

Restaurant lukker midlertidigt

Syrenhuset er dog ikke det eneste sted i Odsherred Kommune, der er blevet ramt af corona. Onsdag valgte restauranten ’Bøf & Grill-Huset’ i Rørvig at lukke ned efter en medarbejder er konstateret smittet. Det viser denne besked, de skrev på Facebook.

 - Da en af vores medarbejder er testet positiv med covid - har vi lukket i dag og i morgen og evt. fredag. Vi vender tilbage så snart vi er 100% på at alt er i skønneste orden. På Forhånd tak. Hilsen Rene & May.

OBS OBS OBS ‼️ Da en af vores medarbejder er testet positiv med covid - har vi lukket idag og i morgen og evt....

Slået op af Bøf & Grill-HusetOnsdag den 19. august 2020