¨

Restaurant brændte ned - politiet opgiver at finde årsagen

00:38

Sådan så det ud, da Restaurant Strandlyst i Odsherred brændte 14. september i år. Årsagne til branden bliver vi formentlig aldrig klogere på. Video: Michael Johannessen

Politiet har opgivet at finde en forklaring på, hvorfor Restaurant Strandlyst i Vig brændte ned. 

Trods omfattende tekniske undersøgelser må politiet opgive at finde en forklaring på, hvorfor Restaurant Strandlyst og Café på Lyngvej i Vig brændte ned midt i september. 

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST. 

- En lang række teknikere har undersøgt brandstedet, og ingen har fundet en forklaring på, hvordan branden er opstået. Vi tror, at det måske kan være en elbrand – men vi kan ikke sige det med sikkerhed, siger Martin Bjerregaard fra politikredsens presseafdeling tirsdag. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Bygningen nedbrændte totalt. Derfor har efterforskningen været en meget stor udfordring. Foto: Michael Johannessen

Kan ikke opklares

Politiet har ladet brandteknikere fra både egne rækker, fra Rigspolitiet og flere specialiserede brandtekniske selskaber se på brandtomten af den udbrændte restauration. 

Det her er en af de brande, som vi ikke kommer til at forstå

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

Tomten er blevet undersøgt med en række tekniske og kemiske undersøgelser - ligesom specialtrænede brandhunde har gennemsøgt området. Resultatet af undersøgelserne har dog været små.

Undersøgelserne har ikke fundet tegn på nogen forbrydelse, og de har kun fastslået, at branden startede i det område, hvor elforsyningen gik ind i den gamle træbygning.  

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Michael Johannessen

- Vi kan dermed ikke sige, at branden er startet i elinstallationerne, men det er det bedste bud, som vi har på branden, forklarer han.

Han oplyser, at politiet har henlagt sagen som uopklaret. 

- Strandlyst var en træbygning, og der var ikke meget tilbage at undersøge efter branden. Vi må sige, at det her er en af de brande, som vi ikke kommer til at forstå, selvom vi gerne ville, sigerMartin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi. 

Her lå Restaurant Strandlyst:

Gasflasker eksploderede

Branden i restauranten blev opdaget klokken 05.43 mandag den 14. september, hvor et vidne så flammer i bygningens køkken. I løbet af kort tid blev træbygningen omspændt af flammer, og da branden var slukket, var der ikke meget tilbage af den oprindelige bygning. 

Vidner hørte en række brag i forbindelse med brandens opståen. Men det skyldes efter alt at dømme en række trykflasker i bygningen, der sprang i branden. Det gælder eksempelvis en række gasflasker, og beholder til eksempelvis fadølsanlæggets kulsyretank. 

Brandtomten er blevet frigivet til ejeren, der sammen med forsikringsselskabet skal finde ud af, hvad der nu skal ske på grunden. 

  Foto: Michael Johannessen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App