Ren drengeklasse frustrerer forældre

Når sommerferien er ovre skal de nye elever i 0. C på Nordskolen i Nykøbing Sjælland begynde i en ren drengeklasse. Noget forældrene har svært ved at forstå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Første skoledag er altid en stor begivenhed. Men for forældre til 19 drenge i Nykøbing Sjælland er der blevet sat en dæmper på glæden.

Før sommerferien fik de nemlig at vide, at deres drenge skal starte i en ren drengeklasse. I alt starter 43 drenge og 16 piger på Nordskolen, og det har altså fået skolen til at oprette en drengeklasse. Noget forældrene svært ved at forstå.

 En ren drengeklasse, tror jeg, bliver et hårdt miljø, og det bliver rigtig voldsomt, siger Tina Herlet.

Manglende dialog med skolen

Forældrene har haft svært ved at få en dialog med Nordskolen. Flere af forældrene har ringet og skrevet til skolen, men de har ikke fået svar på, hvorfor de har valgt at kønsfordele klasserne.

Louise Larsen er en af de eneste, der har været i kontakt med skolen.

- De undskylder også mange gange, og de er kede af, at det er blevet taklet som det er. Men vi har stadig ikke fået en helt klar lovning på, at der kommer piger i alle klasser, siger hun.

Klasselisten er nu slettet fra intranettet. Forældrene har i stedet for modtaget et brev fra skolen, hvor der står at alle børnene skal mødes i SFO’en første skoledag. Hver dag frem til efterårsferien skal eleverne starte dagen i SFO’en. Skolen skriver ydermere i brevet, at de først vil tage stilling til den enelige klassedannelse til jul.  

Juridisk gråzone

Nordvestnyt har været i kontakt med Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling. De skriver til Nordvestnyt, at det er en juridisk gråzone af kønsfordele eleverne. 

- Det vil ikke være lovligt at have et princip om at opdele klasserne alene efter køn, således at der er rene pigeklasser og rene drengeklasser.

Ministeriet skriver dog, at der kan være grunde til at kønsopdele, hvis særlige pædagogisk hensyn taler for det.

 


Nyhedsoverblik