Rekord mange bor i Odsherred Kommune

Befolkningstallet er steget med 215 borgere i Odsherred Kommune det første halve år. Tallet er nu det højeste i fem år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For andet kvartal i træk er befolkningstallet steget i Odsherred Kommune. I alt har 215 borgere valgt at flytte til kommunen i første halvår af 2015, hvilket bringer det samlede befolkningstal op på 32.880 i kommunen.

En del af befolkningstilvæksten skyldes, at kommunen har taget imod flere flygtninge. Derudover er 84 borger flyttet dertil i første kvartal, mens 64 yderligere valgte at bosætte sig i kommunen i andet kvartal. 

- Jeg tolker tallene som et positivt udtryk for, at vi har formået at vende udviklingen med affolkning, uanset vi godt ved, at mange af vore unge i 18-20 års alderen af naturlige årsager forlader området for at søge videre uddannelse i Holbæk, Roskilde, København eller andre uddannelses- og universitetsbyer i Danmark, siger borgmester Thomas Adelskov(S) i en pressemeddelelse.

Ifølge borgmesteren vil den øget tilflytningen tage en masse gode ting med sig.

- Det styrker vores lokaldemokrati og vore lokalsamfund og understøtter livet i vores byer og dermed også skoler og foreningsliv og kulturinstitutioner, siger Thomas Adelskov.

Set over de sidste 14 kvartaler, eller tre et halvt år, var der kun negativ nettotilflytning i fire af kvartalerne.

Desuden fremgår det i en undersøgelse fra Danske Regioner i sommeren 2015, at antallet af pendlere på tværs af kommunegrænser er stigende, hvilket også tilfældet for Odsherred Kommune. Det skal ses i sammenhæng med motortrafikvejen, der blev åbnet i 2013, og dermed har gjort afstandene kortere mellem bolig og arbejde.