¨

Reinkarnationspræst bliver i sin stilling

02:22

Sognepræst Annette Berg fra Vig Kirke får lov til at fortsætte sit virke som præst efter et møde med den lokale biskop, men hun skal være under skærpet tilsyn frem til 31. december næste år.

Den omdiskuterede præst Annette Berg bliver i sin stilling som præst efter en tjenestlig samtale med biskoppen onsdag.

Det oplyser hun på facebook.

Foto: Facebook

Annette Berg er blevet kritiseret, efter hun i programmet 'Præstens Lektie' på TV ØST sagde, at en præst godt kan tro på, at sjælen lever videre i en anden krop, når vi dør - og ikke mente, at der dermed var et problem i forhold til det at være kristen.

Det vakte en del opsigt hos blandt andre kolleger, der mente, at hendes holdning var uforenlig med at være præst i den danske folkekirke. Men nu har hun altså biskoppens ord for, at hun fortsat kan være præst.

Åben for spirituelt søgende mennesker

I en pressemeddelelse skriver han, at han og Annette Berg i dag har drøftet, hvad hun mente, da hun i programmet svarede ja til, at hun tror på reinkarnation.

- Annette Berg har med denne udtalelse ønsket at tilkendegive en åbenhed i forhold til de folkekirkemedlemmer og andre, som benytter ordet 'reinkarnation' for at beskrive egne erfaringer eller tanker om et liv efter døden. Hun ønsker at være i dialog med spirituelt søgende mennesker og ønsker at møde dem med det kristne evangelium, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen, der er underskrevet af både Annette Berg og biskop Peter Fischer-Møller.

Beklager at have udtalt sig uklart

De skriver også, at Annette Berg beklager, at hun har udtalt sig uklart, og at hun ikke ønsker at forkynde reinkarnation, og de understreger også, at hun er helt med på, at hun som præst har folkekirkens bekendelsesskrifter som sit grundlag, og at hun er enig i, at reinkarnation ikke er en del af dem.

Selv om sognepræsten nu får lov til at fortsætte, vil det blive under skærpet tilsyn frem til 31. december 2016, slutter pressemeddelelsen. Tilsynet betyder, at Annette Berg hver uge skal sende sine prædikener til biskoppen, at provsten cirka en gang om måneden vil overvære hendes gudstjenester, at der vil være fokus på hendes kirkelige arrangementer udenfor søndagsgudstjenesten, samt at hun løbende skal tale med biskoppen.

Du kan læse hele pressemeddelelsen her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App