Redningshelikopter beskudt med nødraketter

Sejler anholdt efter at have beskudt en redningshelikopter med nødraketter i Sejrø Bugten. Sejleren havde selv tilkaldt hjælp og meldt om vandindtrængen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 31-årig mand fra Kolding-området er blevet anholdt efter at have beskudt en redningshelikopter, som han selv havde tilkaldt, med nødraketter.

Dramaet skete i Sejrø Bugten. Manden opsendte ved 22-tiden onsdag flere nødraketter og alarmerede politiet, fordi der angiveligt trængte vand ind i hans 26 fods sejlbåd. Men da hjælpen kom, afviste han at tage imod den.

Ud over at beskyde redningshelikopteren, modsatte han sig også hjælp fra det svenske havnefartøj Performer, der befandt sig i området, oplyser stabsvagten hos Søværnets Operative Kommando.

Først affyrede den 31-årig mand flere nødraketter, derefter slog han alarm via sin mobiltelefon og oplyste, at der trængte vand ind i båden, og at han havde brug for hjælp.

Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt den 31-årige, og sejlbåden, der af typen Granada 808, er slæbt ind til Sejerø, hvor den vil blive undersøgt torsdag. Det oplyser vagtchef Lars Galasz.