¨

To rådyr kørt ned på få timer

Foto: TV ØST

På bare tre en halv time mistede to rådyr mandag aften livet på ved Ellinge Lyng i Odsherred. En beboer i området er træt af bilisternes høje fart.

Peter Paldan er godt træt af biler, der suser forbi med høj fart. Han bor på Ellinge Lynng i Odsherred, og mandag aften blev to rådyr kørt ned på Lyngvej på bare tre en halv time.

Han bor selv på vejen og fortæller, at bilerne med høj fart påkørte begge ungdyr. I det ene tilfælde mens den var ved at overhale en anden bilist.

Han frygter, at der næste gang kommer menneskeblod på bordet og ærgrer sig over politiets manglende tilstedeværelse i området.

Ring til politiet

Mens det i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er muligt på nettet at bestille en fartkontrol, har Midt- og Vestsjællands Politi, der dækker Ellinge Lyng, ikke samme ordning. Dog er der andre muligheder, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

- Det er egentligt samme princip. Borgeren skal bare ringe til os eller sende en mail, og så sender vi henvendelsen videre til færdselsafdelingen, der tager stilling til, om vi kommer ud og måler, siger han.

Kriterierne for, om politiet rykker ud og måler hastighed er typisk faktorer som, hvorvidt der er tale om en vej med mange krydsende veje, en meget befærdet vej eller en vej med mange svage trafikanter som for eksempel børn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App