Rådhus lukket på grund af regn

Massiv regn har mandag formiddag lukket Odsherred Kommunes rådhus i Højby. Regnen oversvømmede også veje og afløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et voldsomt regnvejr ramte mandag morgen og formiddag Nordvestsjælland, og det har blandt andet betydet, at rådhuset i Højby har måttet lukke ned.

- Der er trængt vand i kælderen, og det har gjort, at internet og telefoni er brudt sammen, så borgerne kan ikke få fat i os. Jeg er ikke selv på rådhuset, men sidder lige nu og ser på billeder af folk, der går og skovler vand i kælderen, siger Peter Haugaard, informationsmedarbejder i Odsherred Kommune.

Kunne ikke komme i bad

Hans kollega Susan Jensen bor i tæt på rådhuset i Højby og fortæller, at hun måtte opgive at komme ud af huset her til morgen. Mellem klokken 7 og 9.30 stod det ned i stride strømme, og det satte sine spor.

- Der lå nok 20 centimeter vand på vejene, og på et tidspunkt kunne vi ikke se kantstenen. Vi kunne ikke komme i bad, fordi afløbene inde i huset stod og spruttede. Det er helt absurd. Min svigermor var forbi og fortalte, at brugsen og Fakta her i byen og har lukket på grund af regnen. Hun har boet her i byen i 45 år og har aldrig oplevet noget lignende, siger Susan Jensen.

På vej op igen

Der er stadig folk på rådhuset, men det har indtil videre været begrænset, hvor meget de kunne lave. Vandet er også kommet ind ad lukkede vinduer, så nogle kontorer er også ramt.

- IT-systemerne har været nede, men de begynder at virke igen. Vi har heldigvis et beredskab, der har fået ryddet nogenlunde op. Nu går bekymringerne så på, hvad der er sket på blandt andet skolerne, hvor der ikke er folk endnu, og hvor eventuelle skader kan være sket, uden at nogen har opdaget det, siger Thure Jørgensen, der er centerchef i kommunen.

Rådhuset i Højby er lukket resten af dagen, men borgerne kan stadig henvende sig i afdelingerne i Fårevejle og Nykøbing Sjælland.

Se en video fra rådhuset her: