Problemer med lægeattester

Sagsbehandlingen i Odsherred Jobcenter er afhængigt af, at borgerne kan skaffe lægeattester. Men det er ikke altid lige let.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Betina Larsen fra Vig lider af depression og angst. Sådan har det været i ni år, men nu er hun sammen med Odsherred Kommune ved at få styr på sin fremtid. Hendes sag er klar til behandling i Odsherred Jobcenters rehabiliteringsteam, og til det formål skal Betina Larsen fremskaffe en frisk lægeattest. Derfor besøgte Betina Larsen i november sidste år sin læge, men her da der er gået fem måneder er der stadig ingen attest.

- Det er frustrerende fordi det jo er meningen, at ens egen læge skulle hjælpe en, -siger Betina Larsen.

 Betina Larsen og hendes mand har flere gange spurgt ind til den manglende lægeattest hos lægen, uden resultat. Odsherred Jobcenters sagbehandler har også rykket - uden resultat.

Betina Larsens læge, Sonja Henriksen fra Lægehuset i Højby,  siger i dag til TV2 ØST, at problemet med den manglende lægeattest skyldes, at hun blev alene i sin klinik for ni måneder siden, da hendes kollega blev syg. Sonja Eriksen beklager situationen, men fortæller, at hun som så mange andre læger, oplever at det er svært at få læger til at tage arbejde i et lille lægehus på landet.

I Odsherred Kommunes jobcenter vil man ikke kommentere på Betina Larsens sag, men det er ikke uvant for sagsbehandlerne, at der er problemer med lægeattester. 

- Vi har eksempler på at vi har svært ved at få de lægeerklæringer i hus, siger Lena Kethmer, afdelingsleder, Odsherred Jobcenter.

Odsherred Jobcenter har nu bedt regionen hjælpe med at få ryddet problemet med langsomme læger.

- Vi har reelt behov for, at man fra regionens side sætter focus på at det kan være et problem, at nogle borgere kommer i klemme hvis vi ikke får de attester vi har brug for, siger Lena Kethmer, afdelingsleder, Odsherred Jobcenter.