Populært streetfood-marked skaber parkeringskaos

Bilister parkerer på cykelstier og i private indkørsler for at komme på Rørvig Streetfood.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rørvig Streetfood er blevet meget populært, og madmarkedet tiltrækker mange mennesker.

Det betyder dog også, at det ofte kan være svært at finde en parkeringsplads, og flere bliver derfor fristet til at parkere ulovligt.

- Det er, når vi rammer aftensmad, at problemerne opstår, siger Morten Larsen, der er medejer af Rørvig Streetfood.

- Der kommer mange, også i bil, og hvis de ikke kan parkere på vores parkeringsplads, så holder de ude på vejen, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten Larsen, medejer, Rørvig Streetfood.
Morten Larsen, medejer, Rørvig Streetfood. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Morten Larsen beskriver, at folk parkerer både i rabatten, på cykelstier og i private indkørsler, og det generer selvsagt naboerne, at der ikke er plads til de mange biler.

De retter kritikken mod parkeringsforholdene og altså ikke Rørvig Streetfood.

- Kommunen har totalt svigtet det her, siger Anne Henningsen.

- Vi bor jo lige skråt overfor, og når folk de kommer om aftenen, så parkerer de midt på cykelstien, så folk kan hverken komme frem eller tilbage, fortæller Karsten Bruun.

Folk er kommet til skade

Naboerne fortæller, at de har oplevet flere farlige situationer på grund af den ulovlige parkering.

- Jeg har set et barn få en bildør i hovedet, fortæller Anne Henningsen.

Situationen har fået flere naboer til at tage affære for eksempel ved at lægge træstubbe ud, så det ikke er muligt at parkere ved cykelstien.

Artiklen fortsætter under billedet.

Karsten Bruun og Anne Henningsen har sommerhus skråt over for streetfoodmarkedet.
Karsten Bruun og Anne Henningsen har sommerhus skråt over for streetfoodmarkedet. Foto: Line Strand - TV2 ØST

- Vi har skrevet til kommunen masser af gange, men der sker intet, siger Karsten Bruun, der lige som Anne Henningsen mener, at det er kommunen, der må gøre noget ved problemerne.

- Når de (kommunen, red.) giver tilladelse til det her, så må de også følge op på det, for det går jo også udover Rørvig Streetfood, siger hun.

Hos Spar lidt længere nede af Rørvigvej har de ansat en parkeringsvagt og begrænset parkeringstiden for at sikre parkeringspladser til deres kunder. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud ved madmarkedet tirsdag aften.
Sådan så det ud ved madmarkedet tirsdag aften. Foto: Privatfoto - Thomas Herskind

Bøder til streetfood-gæsterne

Fredag aften kom konsekvensen så af de ulovlige parkeringer på cykelstien, hvor politiet gav hele 13 parkeringsafgifter.

- Vi vil hive bødeblokken frem ved vores næste besøg, og så vil vi selvfølgelig håbe, at bilisterne finder bedre parkeringsalternativer, som ikke er til så stor ulempe for andre trafikanter på Rørvigvej - både de bløde og bilisterne, siger vicepolitiinspektør Michael Sehested fra Midt- og Vestsjællands Politi i den seneste døgnrapport.

Hos Rørvig Streetfood håber, man på der snart bliver fundet en løsning, og indtil da opfordrer de gæsterne til at lade bilen stå og tage cyklen i stedet for.

Odsherred Kommune har på grund af sommerferien ikke mulighed for at kommentere sagen. Men kommunen oplyser, at man er opmærksom på parkeringsproblemerne, og at man vil se nærmere på dem til efteråret.