¨

Populær festival præsenterer kæmpe overskud - men vil ikke være større

Vig Festival er populær som aldrig før. Nu kan den populære festival i Odsherred melde om rekordoverskud. Foto: Katja Højbjerg - TV ØST

På trods af bragende succes bliver Vig Festival ikke større, slår formand fast efter rekordoverskud og massiv popularitet.

Armene kan ikke komme meget højere op hos folkene bag Vig Festival, der i denne tid kan præsentere den ene gode historie efter den anden.

Først kunne festivalen melde udsolgt af partoutbilletter til næste års jubilæumsudgave, otte dage efter at salget blev åbnet.

Og nu kan festivalen så præsentere et rekordstort overskud på syv millioner kroner efter den seneste udgave. Penge, som går til flere lokale foreninger.

Vig Festival er nemlig en non-profit festival. Derfor går overskuddet til blandt andet sportsforeningerne Vig Gymnastikforening, Vig Idrætsforening og Trundholm FC, ligesom andre foreninger kan søge penge, hvis de laver almennyttigt arbejde som for eksempel sygdomsbekæmpelse, amatøridræt og ulandshjælp.

Der var en helt fantastisk stemning blandt vores gæster og frivillige

Ole Larsen, festivalformand

Overskuddet er markant større end de to foregående års festivaler, hvor overskuddet begge gange endte på 3,1 millioner kroner. 

- Der var en helt fantastisk stemning blandt vores gæster og frivillige, og vi havde det perfekte festivalvejr: Tørvejr alle dage, men ikke for vamt, siger festivalformand Ole Larsen.

Overskuddet og den store opbakning gør ham stolt, men det får ham ikke til at drømme om at udvide Vig Festival, så der kunne komme flere end 20.000.

- Det ville være tillokkende at lukke 3.000 flere ind, men det ville blive for crowdet og ville ikke være hyggeligt. Det nuværende antal skal være størrelsen for Vig Festival, siger Ole Larsen.

DE SPILLER TIL VIG FESTIVAL 2020

Disse navne er indtil videre offentliggjort:

  • Lukas Graham
  • Mads Langer
  • De danske hyrder
  • Alphabeat
  • Rasmus Seebach
  • Carpark North

Flere campingsteder udsolgt

Søndag blev salget af camping- og parkeringsbilletter åbnet, og allerede få timer efter var de fleste parkeringsbilletter og flere af campingstederne udsolgt. 

- Det er gået meget meget stærkt, men vi havde en lille fornemmelse af det, da vi kan se, at festivalen tiltrækker flere og flere fra Nordsjælland og København, siger Ole Larsen. 

2020-udgaven af Vig Festival løber af stablen 9. til 11. juli. Et begrænset antal endagsbilletter bliver sat til salg den 1. marts.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App