Politiske kræfter vil lukke fabrik efter to eksplosioner på 14 måneder

Står det til SF er det slut med at drive virksomhed for plastikgenanvendelse i Egebjerg efter to brande på adressen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fredagens brand hos Waste Plastic Upcycling i Egebjerg, Odsherred vækker nu kraftige reaktioner fra politisk hold. Branden medførte en eksplosion og politiet opfordrede i flere timer folk i nabolaget til at gå inden døre.

Står det til SF er chancerne for Waste Plastic Upcycling nu opbrugt. Det er anden gang på godt et år, at der udbryder en brand hos virksomheden, som har specialiseret sig i at nedbryde og genanvende plastaffald.

- Grundlæggende, så mener jeg, at den ikke skal være der. De har bevist, at de ikke kan styre sikkerheden. Det her er anden gang, der er et meget stort brud (på sikkerheden, red.). Første gang fik de et strakspåbud, og nu har de så bevist, at de ikke kan styre sikkerheden, siger Arne Mikkelsen (SF), medlem af kommunalbestyrelsen Odsherred Kommune:

- Det er i et tætbeboet område lige op ad en skole, og befolkningen er meget, meget urolig. Så der er ikke andet at gøre, end at flytte den fabrik.

Branden stod på i flere timer, hvor borgere i nabolaget blev opfordret til at holde sig inden døre.
Branden stod på i flere timer, hvor borgere i nabolaget blev opfordret til at holde sig inden døre. Foto: René Lind - Lind Foto

Under branden blev der tilkaldt mandskab fra flere af Vestsjællands Brandvæsens stationer foruden Beredskabsstyrelsen. Branden brød ud om morgenen og stod på i flere timer, før politiet omkring klokken 16 ophævede beredskabsmeldingen.

Læs også
Eksplosionsbrand ødelægger bygning i industriområde ved Egebjerg
Læs også
Eksplosionsbrand ødelægger bygning i industriområde ved Egebjerg

Det er dog ikke inden for Odsherred Kommunes beføjelser at lukke en fabrik, lader borgmester Thomas Adelskov (S) forstå:

- Jeg kan godt forstå, at særligt borgerne i Egebjerg synes, det er ganske ubehageligt at opleve nu to brande på fabrikken derude. Kommunens andel i det her er, når der er en virksomhed, der kan være der indenfor en miljøklasse, så skal vi sørge for, at lovgivningen bliver overholdt, og så er det Sikkerhedsstyrelsen, der godkender omkring selve anlægget derude. Så vi kan ikke direkte lukke en fabrik.

Politi og Sikkerhedsstyrelsen skal nu klarlægge, hvad forårsagede den voldsomme brand. 

Sidste gang, der udbrød brand hos Waste Plastic Upcycling i Egebjerg, var i august 2020.

TV2 ØST har i dag været i kontakt med Waste Plastic Upcycling, men virksomheden ønsker ikke at udtale sig, før konklusionerne fra myndighedernes undersøgelser ligger klar.


Nyhedsoverblik