Politikere kæmper på Facebook

Netmedier som Facebook og Twitter er i stigende grad platforme for politikerne i kampen om stemmerne til efterårets valg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Facebook og Twitter er nogle af den kommunale valgkamps helt varme ord. Politikerne bruger nemlig i stigende grad de sociale medier til at få fat på vælgerne.

Det fortæller DR Sjælland.

- Vi kan allerede mærke nu, at der kommer flere og flere til, fortæller David Ledstrup, der er digital medierådgiver hos firmaet Bigum&Co.

Når længere ud

Én af de kommunalpolitikere, der er særdeles aktiv på Facebook, er socialdemokraten Thomas Adelskov, der er borgmester i Odsherred Kommune.

- Fordelen er jo, at jeg kan fortælle om, hvad der foregår i kommunen, forklarer Thomas Adelskov.

Og på den måde når han også endnu længere ud til vælgerne.

- Det er ikke alle, man når at møde på gaden eller ved køledisken i Brugsen. Og der er Facebook altså et rigtig godt medie til at få en diskussion eller få svaret på nogle spørgsmål og afklaret nogle problemer, mener Thomas Adelskov.

Lokalpolitikerne halter efter

Men selv om kommunalpolitikerne i stigende grad kommunikerer via de sociale medier, så er det landspolitikerne, der har den digitale førertrøje.

- Kommunalpolitikerne halter en lille smule efter. Og man kan godt mærke, at de gerne vil være der, der er en masse summen omkring, at det her giver virkelig noget. De kan godt se potentialet i at være der, men derfra og så til at rykke på det, der er vi altså ikke helt endnu, fortæller David Ledstrup.

For useriøst

En af de politikere, der ikke har en Twitterprofil og sjældent bruger sin profil på Facebook, er Helge Adam Møller fra Næstved.

- Jeg kan godt lide, at politik også er lidt mere alvorligt og måske lidt mere seriøst, end det efter min opfattelse ind i mellem er på både Facebook og Twitter, forklarer den konservative kommunalpolitiker Helge Adam Møller.

Han foretrækker at kommunikere med vælgerne via e-mail eller telefonen.

- Jeg taler noget hurtigere, end jeg skriver på både Facebook og mail. Jeg er på to-finger systemet og ikke ti-finger systemet, siger Helge Adam Møller.