Politiet leder efter mulig blufærdighedskrænker i Højby

I området omkring Højby Sjælland i Odsherred har politiet på to dage fået anmeldelser fra piger om en mulig blotter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet på Midt- og Vestsjælland har de seneste dage fået to anmeldelser fra piger, der har følt sig forulempet af en mand i området omkring Højby i Odsherred.

Signalementet i de to sager er så enslydende, at politiet nu leder efter en midaldrende mand og beder offentligheden om hjælp til at finde manden, der kan have gjort sig skyldig i blufærdighedskrænkelse.

Det siger vagtchef René Søe Pedersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Torsdag anmeldte en 14-årig pige en mand for blufærdighedskrænkelse i Højby. Pigen har betegnet manden som blotter.

Episoden skete, da pigen sammen med fem veninder kom gående ved et garageanlæg i byen. Dagen efter så nogle personer, der var ude at spille golf på golfbanen ved Højby, to piger komme løbende ud af et buskads med en mand i hælene.

- Det ser ud, som om han forsøger at få fat i pigerne, siger René Søe Pedersen.

Manden forsvandt fra stedet i en mindre sort personbil. Denne hændelse fandt sted fredag omkring klokken 19.20.

- Det signalement, der er givet i de to sager, er så enslydende, at vi mener, at der måske er en person, som kører rundt i området og opfører sig mærkeligt, siger René Søe Pedersen.

Politiet har endnu ikke kunnet afhøre pigerne, der begge er 12 år, for at få en detaljeret forklaring om deres møde med manden.

Den pågældende person er en mand på 40-50 år. Han er almindelig af bygning og havde begge dage skægstubbe i ansigtet. Han var klædt i sort - sort hue, sort jakke, sort trøje, sorte arbejdsbukser og sorte sko.

Vagtchefen opfordrer folk, der har set noget, eller som har kendskab til en person, som det kunne være, til at ringe på telefon 114.

 /ritzau/