¨

Politiet gjorde ikke nok for at finde tyvekoster

Foto: TV ØST

Politiet kunne have gjort mere for at finde de ipads, som i sidste uge blev stjålet fra elever på Odsherred Efterskole.

Midt- og Vestsjællands Politi erkender nu over for Radio24syv, at de kunne have gjort mere for at hjælpe 24 elever på Odsherred Efterskole med at finde deres ipads, som blev stjålet i sidste uge.

- Når vi kigger på sagen efterfølgende, så kunne vi godt have gjort noget mere, end vi rent faktisk gjorde, siger Svend Foldager, der er politiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi til Radio24syv.

Eleverne på Odsherred Efterskole fik sig en slem overraskelse, da de kom tilbage fra frokost. Tyve havde stjålet alt, hvad der var af computere og ipads. Ialt 17 ipads og 3 MacBooks til en værdi af 100.000 kroner.

Fandt frem til dem selv

Ved hjælp af applikationen 'Find my iphone', der kan lokalisere en ipad gennem et internetsignal, fandt eleverne ud af, at de stjålne varer befandt sig i et hus i Fårevejle. Eleverne og deres lærer ringede til Midt- og Vestsjællands Politi, men politiet ville ikke ransage huset.

- Vi skal have et tilstrækkeligt mistankegrundlag for at lave en ransagning, og den patrulje, der var ude på stedet vurderede, at grundlaget ikke var stort nok. Men vi skulle nok have gjort noget mere, siger Svend Foldager, der er politiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi til Radio24syv.

Da eleverne fra Odsherred Efterskole tjekkede 'Find my iphone' fredag, der befandt tyvekosterne sig i Litauen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App