Politiet fik en hjælpende hånd - røver tabte identitetskort på gerningssted

Lørdag begik en mand et røveri mod en tankstation på Algade i Nykøbing Sjælland. Røveren tabte et personligt identitetskort på gerningsstedet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle forbrydelser kan være svære at opklare, men Midt- og Vestsjællands Politi havde stærke kort på hånden efter et røveri på en tankstation i Nykøbing Sjælland lørdag eftermiddag.

Kort før klokken 13.30 var en mand trådt ind på tankstationen og havde med en køkkenkniv truet personalet til at udlevere kassebeholdningen. Der var bare ét problem for røveren – han havde nemlig tabt et personligt identitetskort, før han flygtede fra stedet i ukendt retning.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Erkendte røveriet

Derfor havde politiet altså en klar mistanke om, at det var en 25-årig mand fra Højby-området, der stod bag røveriet. Røveren havde også efterladt den medbragte køkkenkniv.

Klokken 19.40 fandt politiet så den mistænkte mand på et opholdssted, hvor han blev anholdt og sigtet for røveriet. Han var i besiddelse af et mindre pengebeløb, som politiet mener kan stamme fra røveriet.

Da den 25-årige mand blev afhørt, erkendte han at have begået røveriet, men han blev løsladt, fordi anklagemyndigheden ikke mente, at der var grundlag for en varetægtsfængsling.

Den 25-årige mand er fortsat sigtet i sagen.