Politiet afslører skunklaboratorium ved stationsby

Der var lidt at komme efter, da politiet besøgte en adresse i Odsherred. Her fandt de både skunkplanter og færdigproduceret marihuana.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag formiddag dukkede politiet og narkohunde op på en adresse ved stationsbyen Højby på det nordvestlige Sjælland, og det viste sig, at der var noget at komme efter.

Her fandt betjentene nemlig et skunklaboratorium med 148 cannabisplanter og cirka fem kilo marihuana. 

- Vi havde en mistanke om, at der kunne være en produktion på adressen, og at de kunne være i besiddelse af de her stoffer, og det viste sig, at der var gevinst, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Det er en bekostelig affære at drive et skunklaboratorium

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Udover planter og marihuana fandt politiet udstyr til produktionen, der fik strøm på ulovlig vis.

- Det er næsten standard i forbindelse med de her laboratorier at undersøge, hvor den ledning er, der går uden om måleren. 

- Det er en bekostelig affære at drive et skunklaboratorium. Det er jo x antal kilowatttimer ganget med dagsprisen, og det kan være dyrt med de priser, der er nu, siger Martin Bjerregaard, der betegner laboratoriet i Odsherred som en lille til mellemstor produktion.

Politiet har løsladt begge personer

På adressen traf politiet en kvinde og en mand - begge 58 år. De er nu sigtet for at overtræde loven om besiddelse af narkotika med henblik på videredistribution.

De blev begge to løsladt sidst på dagen efter afhøring til sagerne, men de kommer til at høre mere fra myndighederne på et senere tidspunkt. 

- Der kommer et retsligt efterspil i sagen, hvor retten også skal tage stilling til beslaglæggelse af planter, marihuana og udstyr, lyder det fra Martin Bjerregaard.