Politi efterforsker stadig mulig drabssag - modtager masser af tips fra borgere

Politiet efterforsker fortsat drabssagen uden lig, hvor de blandt andet undersøger et sommerhus på Vesterled ved Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dagen igennem har Nordsjællands Politi undersøgt et sommerhus på Vesterled ved Nykøbing Sjælland som et led i efterforskningen af forsvundne Maria From Jakobsen.

Det oplyser Nordsjællands Politi her til eftermiddag i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at politiet har modtaget flere brugbare tips i efterforskningen af den forsvundne kvinde.

- Jeg er glad for de mange og gode henvendelser, vi har fået fra borgerne. Der er flere af oplysningerne, som allerede nu har vist sig at være brugbare i den videre efterforskning, siger vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi i samme meddelelse, hvor han dog ikke kommer nærmere ind på oplysningernes indhold og karakter.

Oplysningerne, som Nordsjællands Politi har modtaget, bliver gennemgået og prioriteret i forhold til opfølgning og kommende afhøringer, oplyser vicepolitiinspektøren.

Søger vidner til to biler

Politiet gik onsdag ud og efterlyste vidner i sagen.

Det fik i dag, torsdag, Jannik Jensen, der selv har sommerhus på Vesterled til at kontakte politiet, efter at han fredag i sidste uge bemærkede noget usædvanligt.

quote Normalt kører man ikke så stærkt på den her vej

Jannik Jensen, sommerhusejer, Vesterled

- Natten til fredag morgen klokken cirka ti minutter over fire så jeg en hvid Peugeot Partner, det vil jeg gå ud fra, at det var, komme farende ned ad vejen her for fuld hammer – lidt unormalt – og stoppede først længere nede af vejen. Jeg gik ud fra, det var morgenavisbuddet, men med de informationer man har fået i dag – så kunne det måske være noget, fortæller Jannik Jensen, der gik ud på vejen og kiggede efter bilen.

- Normalt kører man ikke så stærkt på den her vej, og der er vi allesammen efter folk. Jeg synes virkelig, der var tryk på, og så bliver man lidt fortørnet over det – og jeg var ude at kigge, hvad bilder han sig ind – og hvor stoppede han henne?

Jannik Jensen havde egentlig slået hændelsen med den hurtigkørende bil hen, men så efterlyste politiet vidner på den ellers stille sommerhusvej i sagen om forsvundne Maria From Jakobsen
Jannik Jensen havde egentlig slået hændelsen med den hurtigkørende bil hen, men så efterlyste politiet vidner på den ellers stille sommerhusvej i sagen om forsvundne Maria From Jakobsen Foto: Martin Stilling - TV2 ØST

Bilen stoppede ifølge Jannik Jensen på vejen ud for det sommerhus, hvor politiet de seneste dage nu har gået og udført undersøgelser.

Nordsjællands Politi meldte igen i dag ud, at man vil gerne tale med personer, som i perioden fra den 25. oktober til den 4. november har set en hvid Chevrolet Spark eller en grå Suzuki Baleo og eventuelle personer i eller omkring bilerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet søger vidner, der har informationer om denne Chrevrolet Spark.
Politiet søger vidner, der har informationer om denne Chrevrolet Spark.

Bilerne skal være set enten på Rødkildevej og Frederikssundsvej i København, ved sommerhuset på Vesterled i Nykøbing Sjælland eller ved en genbrugsplads et sted på Sjælland.

Som et led i efterforskningen af politiet dagen igennem søgt med hunde på flere lokaliteter, ligesom politiets teknikere foretager undersøgelser på steder, som kan have interesse for efterforskningen.

Savnet siden slutningen af oktober

quote Der er flere af oplysningerne, som allerede nu har vist sig at være brugbare i den videre efterforskning

Lau Lauritzen, vicepolitiinspektør fra Nordsjællands Politi

Foruden sommerhuset har politiet siden søndag også undersøgt en ejendom på Nialsvej Frederikssund.

- Nordsjællands Politi har blandt andet været til stede på genbrugspladser og andre steder, hvor det kunne tænkes, at der kan findes spor og effekter efter en eventuel forbrydelse. Der er dog ikke gjort nogen fund, der umiddelbart kan have sammenhæng til den aktuelle sag, oplyser politiet i en meddelelse torsdag eftermiddag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Et sommerhus ved Nykøbing Sjælland er blevet undersøgt af politiets teknikere onsdag og torsdag.
Et sommerhus ved Nykøbing Sjælland er blevet undersøgt af politiets teknikere onsdag og torsdag. Foto: Michael Johannessen

Siden slutningen af oktober har Nordsjællands Politi efterlyst den 43-årige Maria From Jakobsen fra Frederikssund. Mandag kom det frem, at politiet mener, kvinden er dræbt. 

Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvor en 44-årig mand er anholdt. Af samme grund har politiet fjernet billederne af den grå Suzuki Baleo med tilhørende trailer, som der søges, vidner til.