Plejepersonale inviteret på fin slotsmiddag

Arvinger skænkede 15.000 kroner til de mennesker, der har passet og plejet to ældre brødre igennem deres alderdom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

27 ansatte i Odsherred Kommunes Hjemmepleje havde for nylig en uforglemmelig oplevelse i form af en hyggelig aften over en treretters menu i Spisehuset på Dragsholm Slot. Oplevelsen blev muliggjort gennem en gave skænket i taknemmelighed af pårørende til to ældre brødre, som plejegruppen i Fårevejle-Hørve-området havde passet.

Ingen børn
De to brødre boede i Hørve og boede hele livet sammen. De blev aldrig gift eller fik børn. Hans, der arbejdede hos Højer Rasmussen og var den ældste, nåede at blive 92 år. Han var en stille mand, som på et meget tidligt tidspunkt gav udtryk for, at han ville dø hjemme, hvilket han også gjorde.

Viggo, der havde arbejdet som fragtmand, blev 89 år, som plejepersonalet dagligt kom hos, fordi han var diabetiker og skulle hav insulin hver morgen.

Intet TV
Brødrene levede et meget spartansk liv, men rejste en del rundt i verden i deres yngre dage, og var, når tiden var til det rigtig spændende at snakke med. Brødrene havde ikke tv. De sidste år de levede, var det en daglig udfordring at få deres dag til at hænge sammen, bl.a. fordi der ikke måtte ødsles med noget heller ikke mad og tøj med mere. Brødrene havde en søster, som omkom i en trafikulykke og det var hendes børn, nevøerne til de to brødre, der ofte kom på besøg.

Taknemmelighed over pleje
Efter brødrenes død i 2012 besluttede arvingerne, at Odsherred Kommunes Hjemmepleje og nærmere bestemt Fårevejlegruppen, skulle arve et beløb på 15.000 kr., som skulle bruges på Dragsholm Slot. Begrundelsen var, at det var som tak for god og respektfuld pleje.

Til middag på slottet
Fredag den 25. januar 2013 var så dagen, hvor 27 dag- og aftenvagter mødte festklædte op på Dragsholm Slot kl. 17.30, hvor man startede med en velkomstdrink. Kl. 18.00 fik de serveret en tre retters menu med tilhørende vine og efterfølgende kaffe. Menuen bestod af jordskokke-suppe med syrnede sagogryn, ”jord”-karse, strandkål og brød med peberrodssmør. Dernæst nakkekotelet med selleripuré, knuste kartofler og grillet blomkål og til dessert kold skyer med marengs og puré af kiwi med lime og timian.

- Det var en rigtig flot gave fra de efterladte som tak for plejen af de to brødre. Det havde vi slet ikke forventet, for det var helt naturligt og selvfølgeligt, at vi ydede den bedst mulige pleje. Alle havde en fantastisk hyggelig og uforglemmelig aften i det smukke gamle slot, hvor det for nogle af medarbejdernes vedkommende var første gang, de besøgte slottet, siger teamleder Belinda Skovgaard-Mortensen, Fårevejle-Hørve.


Nyhedsoverblik