Pige ramt af bil ved Aldi

Politiet har sigtet en 17-årig pige og søger nu vidner i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 16-årig pige er kommet alvorligt til skade, efter hun blev ramt af en bil i den nordvestsjællandske stationsby Vig sent lørdag aften.

quote Vi kan ikke afhøre den 16-årige på nuværende tidspunkt på grund af hendes tilstand

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Episoden fandt ifølge politiet sted på parkeringspladsen bag Aldi på Torvesvinget mellem klokken 22.00 og 23.00. Her stod den 16-årige, som var sammen med nogle venner, og blev ramt af bilen, hvorefter hun faldt og slog hovedet. Efter uheldet tog den 16-årige hjem, men blev tiltagende dårlig i løbet af aftenen.

Episoden fandt ifølge politiet sted på parkeringspladsen bag Aldi på Torvesvinget mellem klokken 22.00 og 23.00.
Episoden fandt ifølge politiet sted på parkeringspladsen bag Aldi på Torvesvinget mellem klokken 22.00 og 23.00. Foto: Skraafoto.dk, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Natten til søndag tilkaldte en af pigens familiemedlemmer en ambulance, som fragtede hende til sygehuset til behandling for sit hovedtraume. Først søndag eftermiddag anmeldte pigens forældre sagen til politiet.

- Vi kan ikke afhøre den 16-årige på nuværende tidspunkt på grund af hendes tilstand. Der er ikke nogen meldinger om, at hendes tilstand er kritisk, men det er alvorligt, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Efter anmeldelsen har politiet efterforsket sagen for at afklare, hvem der kørte bilen på uheldstidspunktet og få klarlagt omstændighederne omkring påkørslen. Her førte efterforskningen politiet frem til bilens ejer, som blev afhørt til sagen.

Tilkaldte de sociale myndigheder

Derfor kunne politiet mandag morgen opsøge en 17-årig ung kvinde fra Odsherred, som er mistænkt for at have kørt bilen på uheldstidspunktet. Den 17-årige indvilligede ifølge politiet i at lade sig afhøre til sagen og fulgte med til politistationen.

Den 17-åriges værge var i forvejen blevet orienteret om sagen, og de sociale myndigheder blev efterfølgende tilkaldt for at deltage i afhøringen, som er praksis når unge under 18 år er mistænkt i en sag.

- Vi har ikke nogen mistanke om, at der er sket noget forsætligt. Umiddelbart skal vi belyse, hvad der er sket. Det er to piger, som har en relation til hinanden, men vi har ikke mistanke om en forsætlig handling i forhold til at ramme hende med bilen. Hvis vidner har set noget, der bekræfter noget andet, så tager vi den derfra, men det er ikke vores mistanke, siger Charlotte Tornquist.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på telefon 1-1-4.