Pengeregn over foreninger

Foreningen Vig Tuske- og Kræmmermarked gav i går 117.000 kroner til lokale foreninger og kultur. I alt har de frivillige bag markedet uddelt 1,8 mio. kr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var juleaften før tid på Markedspladsen i Vig i går. Og det var foreningen bag Foreningen Vig Tuske- og Kræmmermarked, der var julemanden, som uddelte gaver til det lokale kultur- og foreningsliv.

Overskud fra fest
Det er en del overskuddet fra de mange kræmmermarkeder hen over sommeren og fra den årlige sommerfest, der bliver givet videre. Og det er blevet til en del gennem årene. Faktisk har foreningen givet over 1,8 millioner kroner væk siden 1993.

-  Det har kun kunne lade sig gøre, fordi vi har en stor og trofast kreds af kræmmere, der hver lørdag og onsdag samt ved det store Sommermarked stiller op og betaler en stadeleje. Og ikke mindste, fordi vi har ca. 100 frivillige, der ulønnet hjælper til med at afvikle sommermarkedet, skriver foreningens kasserer Søren Helbo i en pressemedddelelse.

De fik penge
I år fik FK Odsherred med 10.000 kr. til indkøb af nye rekvisitter til ungdomsafdelingen efter branden i Vig Hallerne. Natteravnene i Odsherred fik 14.000 kr. til den daglige drift samt deltagelse i Natteravneforeningens årsmøde i Nyborg. Odsherreds Biavlerforening fik 10.000 kr. som hjælp til opstart af en ”skolebigård” Foreningen til bevarelse af gamle brandbiler fik 15.000 kr. til renovering og vedligeholdelse af gamle brandbiler. Vig Kirkes julehjælpekasse fik 15.000 kr. til uddeling af julepakker til værdigt trængende. Vig Pensionistforening fik 8.000 kr. som hjælp til en tur ind til den Blå Planet på Amager. Vig Senioridræt fik 6.000 kr. til indkøb af rekvisitter som de mistede ved branden i Vig Hallerne. Ældresagen i Trundholm fik 8.000 kr. som hjælp til underholdning til deres 25 års jubilæumsfest.  Vig Bio fik 5.625 kr. til dækning af en del af udgifterne til årets åbne air arrangement. Vig Handelsforening fik 25.000 kr. som hjælp til byens jule- og sommerarrangementer.