¨

Patienter med tarmkræft lever længere

Foto: TV ØST

Ny stor undersøgelse dokumenterer, at udviklingen i behandlingen mod tarmkræft har virket. Anker Knudsen fra Nykøbing Sjælland nyder godt af udviklingen.

Patienter som Anker Knudsen fra Nykøbing Sjælland er langt bedre stillet end for 10 år siden. Det viser en ny, stor undersøgelse, som for nyligt blev offentliggjort på de europæiske kræftlægers kongres.

Siden for 10 år siden er den gennemsnitlige levetid for en patient med tarmkræft, der har spredt sig, fordoblet.Og generelt er patienter med tarmkræft, der har spredt sig, i en hel anden situation end for 10 år siden.

-Der var desværre mange, der allerede da diagnosen blev stillet, hvor det havde spredt sig – og så var det en dødsdom. Nu står man meget bedre rustet, for udviklingen har taget kæmpeskridt fremad. Der er investeret masser af krudt og energi i at finde løsninger og specielt i 00’erne gik det rigtig stærkt, siger Svend Ottesen, der er overlæge på Klinisk Onkologisk Afdeling på Roskilde Sygehus.

Patient med tilfredshed
En af dem, der nyder godt af udviklingen i behandlingen af tarmkræft er Anker Knudsen. Siden han i februar fik diagnosen endetarmskræft har han været igennem et langt sygdomsforløb på både Holbæk og Roskilde Sygehus.

Den behandling – både den medicinske og den menneskelige – han har fået på sygehuse fik ham til at skrive til TV ØST.

- Her har jeg mødt et enestående personale, som jeg synes ikke altid får den opbakning, de fortjener, som Anker Knudsen skriver til os.

Og rosen bliver ikke mindre i venteværelset i Onkologisk Ambulatorium på Roskilde Sygehus.- Jeg opfatter det som personlige pleje til mig, hver gang jeg er her. De er fantastiske, siger Anker Knudsen.

Og selvom dagens tur på sygehuset viste, at den ene af hans metastaser er vokset lidt, så er hans optimisme i behold.

-De kan fantastisk meget i det hele taget med kræftbehandlingen. For 10 år siden der havde jeg ikke overlevet det her.

02:49 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App