¨

På orkidetur i de nordvestsjællandske bjerge

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Tirsdag aften var en gruppe orkide-interesserede på vandretur i Bjergene ved Fårevejle.

Tirsdag aften begav en gruppe orkide-interessede rundt i de nordvestsjællandske bjerge. Turen var guidet af Gunni Ærtebjerg og Kirsten Thomsen som kunne fortælle om overdrevets smukke landskab og vegetation.

Turen var arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening Odsherred.

Orkide skal bevares

Den største bestand herhjemme af den sjældne orkide Hylde-Gøgeurt skal bevares. Det er en af de vigtige målsætninger i naturplanen over Bjergene ved Sejerø Bugt i Odsherred, skriver foreningen på sin hjemmeside.

Bjergene en del af Odsherred-buerne, som er bueformede aflejringer fra sidste istid. I Bjergene, og i særdeleshed på Rævebjerg, findes i dag små, velbevarede forekomster af åben overdrevsnatur, som tidligere var vidt udbredt i området. Og her er forekomsten af den lille hylde-gøgeurt yderst interessant. Men området er truet af akut tilgroning af blandt andet den invasive hybenrose eller rynket rose, som den egentlig hedder. Den rynkede rose truer mange kystnære områder i Danmark, og lige her går det særlig hårdt til.

Conny K. Hansen fra Fårevejle var med på turen og har oploadet videoen nedenfor fra en dejlig tirsdag aften i de nordvestsjællandske bjerge. Conny K. Hansen er medlem af ØSTHOLDET. Det kan du også blive - se hvordan - KLIK HER

01:20 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App