Overby Lyngs købmand overlever

Missionen er lykkedes, lokalbefolkningen i Overby Lyng trådte i vinter til og købte andele, så den lokale købmand lige ved vandet på Oddenvejen kunne overleve. Og det kan den nu

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I vinter var den lokale købmand i Overby Lyng lukningstruet, men så kunne stamkunderne købe 1000 kroners-andele i den lille butik, og nu er der altså solgt over 800 af slagsen. Og butikschefen Claus Wadt forventer, at butikken nu overlever - også hvis det bliver en stille vinter.

- Det satser vi på, vi har lagt et budget, der ser ud til at holde, siger han, der kan melde om super-sommertravlhed i butikken.

De lokale har udover at have støttet ved køb af andelsbeviser også vist sig at handle endnu mere lokalt for at bevare købmanden.

- Det er jo hjælp til selvhjælp, så skal vi ikke ud at starte bilen, hver gang vi skal handle. Og så er det også socialt en fordel, at man lige kan møde hinanden hernede og sige hej, siger stamkunden Erik Borskjær.

Købmanden har foreløbigt fået 1,5 million støttekroner via andelsbeviserne af 1000 kroner, men flere er på vej fra trykkeriet, så interesserede kan stadig nå at investere i Overby Lyng købmanden.