Opråb til indbrudstyv går viralt: Jeg ville ønske, du havde hørt forfærdelsen i min mors stemme

Julenat stjal en ukendt gerningsmænd smykker af stor affektionsværdi. I et rørende facebookopslag bliver tyven nu bedt om at levere dem tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg ville ønske, du havde hørt ulykken og forfærdelsen i min mors stemme, da hun ringede i nat. Jeg ville ønske, jeg kunne vise dig sorgen i hendes øjne over at have mistet alle minderne.

Sådan indleder Tina Henriksen fra Holbæk sit facebookopslag, der i skrivende stund er blevet delt over 2000 gange i løbet af de sidste to døgn.

- Det er helt overvældende, det har fået så mange delinger, det havde jeg slet ikke regnet med, men det viser, der er noget vilje og hjertevarme, og det er dejligt, siger Tina Henriksen.

Tyv stjal smykker fra afdød mand

Facebookopslaget er målrettet den indbrudstyv, der julenat begik indbrud hos hendes 68-årige mor i Lyngen ved Vig.

Da moren kom fra julefestlighederne, havde en ukendt gerningsmand gennemrodet skabe og skuffer og stjålet smykker af stor affektionsværdi.

- Hvis du nu vidste, at da vores far døde pludseligt og for øjnene af vores mor for syv år siden, var et vigtigt element i processen med at bearbejde chokket og sorgen visheden om, at hun havde alle de smykker, han gennem deres 40 år lange ægteskab havde givet hende. Ville din samvittighed så have fået dig til at lade noget af det ligge? Ville det have gjort en forskel, eller er du helt følelsesløs, skriver datteren i facebookopslaget.

Udlover 6000 kroner i dusør

Familien udlover nu en dusør på 6000 kroner i håb om, at smykketyven vil aflevere minderne tilbage.

- Opslaget er skrevet i afmagt og en følelse af, at det var det eneste, jeg kunne gøre, for at få smykkerne igen. Vi har ikke fået nogle henvendelser endnu, men vi bevarer håbet, siger Tina Henriksen.

Det drejer sig blandt andet om gamle og nyere Georg Jensen smykker blandt andet et stort margueritvedhæng med en skade i emaljen, et uden skade, årssmykker, mors dag smykker, et pandoraarmbånd med mange vedhæng, gamle sølvbrocher, guld- og sølvøreringe, ringe og halskæder.

Hvis man ved noget om, hvor smykkerne er havnet henne, kan man kontakte familien ved at skrive til smykker@tp3.dk.

Se facebookopslaget her: