Opgør om et musikanlæg endte galt

Et opgør om en Soundbox udviklede sig mandag aften dramatisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To mænd på 21 og 20 år fra Roskilde og Grevinge er blevet anholdt efter et dramatisk optrin i Odsherred mandag aften.

Her udviklede en uoverensstemmelse om en stor transportabel højtaler sig dramatisk, og en mand måtte efterfølgende køres på hospitalet, mens adskillige politifolk blev sendt på nattearbejde.

Sagen begyndte i weekenden, da uoverensstemmelsen om højtaleren, en Soundbox, startede. To grupper besluttede derefter, at de ville mødes og få sagen reddet ud mandag aften på en vej i Grevinge i Odsherred. 

quote Det er en spektakulær sag

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

Det endte dog ikke i fred og fordragelighed, for en 24-årig mand fra Holbæk ankom til mødet med sine venner, og de virkede angiveligt truende på de to mænd fra Roskilde og Grevinge, der forsøgte at flygte fra stedet.

- Det er en spektakulær sag, og vi arbejder fortsat på at finde ud af, hvad der er op og ned i den, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Forsøgte at flygte

Den 24-årige havde dog tilsyneladende ikke tænkt sig at lade de to mænd på 21 og 20 år undslippe. Han virkede ifølge de to unge mænd så truende, at de forsøgte at flygte fra stedet i deres bil.  

Men den 24-årige ville ikke lade de to slippe væk. Han forsøgte at komme ind i bilen, og endte med at hænge halvt ind gennem en åben siderude på den kørende bil, da de to mænd med den 21-årige mand fra Roskilde bag rattet.  

Bag sig kørte den 24-åriges venner i en bil – men også det opfattede de to i bilen som truende og øgede farten yderligere. Til sidst ramte den 24-årige noget i vejsiden, og blev kastet af bilen.  

Kan se frem til retsligt efterspil

Den 24-årige måtte efterfølgende køres til behandling for adskillige skader på sin torso og på hovedet. Han er fortsat indlagt, men er udenfor livsfare. 

- Vi har arbejdet en del med denne sag for at få afklaret, hvad der egentlig skete. Der er mange forklaringer, der ikke passer sammen, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at også to personer i den forfølgende bil kortvarigt har været anholdt i sagen.

Politiet har også en overgang haft spærret Nykøbingvej i Grevinge, mens en bilinspektør samlede spor, der kan be- eller afkræfte de mange fortællinger i sagen.

De to mænd i bilen er sigtet for at forvolde fare for andres liv og førlighed samt for vold – men politiets jurister har besluttet ikke at forsøge at få dem varetægtsfængslet i sagen. 

De kan dog se frem til et retsligt efterspil, når sagen er opklaret, fortæller Martin Bjerregaard.