¨

Odsherred Zoo redder handicappede dyr

Foto: TV ØST

Som den eneste zoologiske have i Danmark skal Odsherred ZOO i det nye år indrettes så den kan tage sig af eksotiske dyr, der lider af et handicap

Odsherred Zoo har store planer. De vil være et såkaldt Rescue Center, der skal redde dyr, der kasseres af europæiske zoologiske haver fordi de lider af et handicap.  

I dag er et par stamgæster inviteret ind i den ellers vinterlukket Odsherred Zoo for at høre om planerne: 

- Her skal ligge huset til de 15 Jawa makaker fra det belgisk forsøgslaboratorium ligge, fortæller direktør for Odsherred Zoo Joan Thygesen, mens hun peger ud over en eng, der i dag huser i et par vindblæste kænguruer. 

Jawa makakerne, bedre kendt som Jawa-aber, har været brugt til medicinske dyreforsøg, og det er ikke de eneste aber som Odsherred Zoo tager i mod i det nye år.   

Haven har allerede i dag en del dyr med skavanker. F.eks. er den røde halvabe Boris blevet kasseret fra en anden zoologisk have, fordi den er født med en skæv ryg. 

- Så har vi jo osteopat der kommer en gang om måneden og en kranio sakral terapeut, der også kommer en gang om måneden, for at behandle ham og løsne ham op, fortæller Joan Thygensen. 

Odsherred Zoo har indtil nu ikke skiltet særligt med, at de tager sig særligt af handicappede dyr, men i det nye år vil  de investere 2,4 millioner kroner, så de kan blive et Rescue Center, der tager sig af handicappede dyr fra hele Europa. 

Dagens rundvisning er ved at være slut og stamgæsterne har taget godt i mod den nye ide. 

- Man kan jo se at dyrene her har det godt, selvom nogen af dem har et handicap, så mig afskrækker det ikke, fortæller Randy Olsen, der er kommet i haven i gennem de seneste 7 år.

 

02:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App