Odsherred Zoo åbner med drømmestart

Efter en turbulent vinter med konkurs kan Odsherred Zoo nu se frem en drømmestart 13. april, hvor de åbner med en baggrund som fond.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13. april tager Odsherred Zoo ikke bare hul på en ny sæson. Det bliver også en ny æra i zoo'ens historie. Oven på en turbulent vinter er både Zoo og Rescuecenter omdannet til en fond, hvilket er en drøm for ejerparret Joan Thygesen og Jørgen Ankergren.

De var tæt på at måtte opgive deres dyrepark i løbet af vinteren, hvor et samlet underskud på 8,5 millioner kroner pressede parret så meget, at det valgte at begære sig selv konkurs og i stedet oprettet virksomheden som en fond med massiv støtte fra folk i hele landet, virksomheder og Odsherred Kommune.

Nye dyr fra holland og Belgien

Når parken åbner 13. april vil deres være nyt for gæsterne at se på. Odsherred Zoo skriver i en pressemeddelelse, at der i efteråret flyttede 17 javamakakker, som er en art aber, ind. Javamakakkerne kommer fra zoo'ens Hollandske samarbejdspartner AAP, der er Europaes største Rescuecenter og har reddet aberne fra et Belgisk forsøgslaboratorium.

Derudover er et sortøret silkeabepar ankommet til Odsherred, en dværgsilkeabe og en meget flot Greffroys silkeabe, og så har flere af parkens dyr fået unger. Hos løvehovedaberne i Tropehuset Paraná er der kommet  en lille ny løvehovedabe, der  er nummer 8 i rækken af de stærkt truede dyr.

Flere unger på vej

Hos de asiatiske oddere er der ankommet 2 unger, hvilket er første gang i zoo'ens historie. Surikater overraskede ejerne og kom med 3 unger, så de skal have et nyt anlæg. Gedekiddene hos både de afrikanske bjerggeder og de hvide geder er også begyndt at komme, og store maver hos kaputiner og æsler vidner om, at der er flere unger på vej.

Odsherred Zoo har åbent  fra søndag den 13. april klokken 10, og alle dagene i påsken er der åbent fra klokken 10-17. Der vil være fodring og speak ved udvalgte dyr og ponyridning alle dage fra klokken 11-14.