Odsherred Zoo åbner

I dag skød Odsherred Zoo sæsonen i gang - og i år er åbningen helt speciel. Efter en konkurs er dyreparken nemlig vakt til live igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jørgen Ankergren er en lykkelig mand. For få måneder siden troede han, at hans livsværk var fortabt. Men i dag kunne de slå dørene op til en ny sæson i Odsherred zoo.

 - Det er den bedste dag i mit liv, fortæller en træt med glad direktør. Han og de øvrige ansatte har knoklet i døgndrift de seneste uger for at få alt parat til sæsonstart.

Odsherred Zoo gik ellers konkurs i februar, og pludselig stod Jørgen Ankergren og hans kone med 650 dyr og uden penge på kontoen. Men penge på kontoen, dét kom der. Med en forbløffende opbakning fra gavmilde donorer lykkedes det at samle penge sammen i en fond, der kunne købe det konkursramte aktieselskab.

 - Med sponsorer og med en indsamling på Facebook fik vi samlet over en million på en uge, fortæller Jørgen Ankergren. Efter at fonden har overtaget dyreparken, står han selv med et økonomisk tab. Men dyrene, som ellers skulle have været aflivet, er reddet, og som det ser ud nu, kan den zoologisk have fortsætte i mange år endnu.

Odsherred Zoo har eksisteret i 29 år.