Odsherred vil lokke akademikere til området

Kommunen har bug for ingeniører og andre højt uddannede, der vil slå sig ned i Odsherred og gøre karriere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred satser nu på, at blive fremtidens mekka for højtuddannede akademikere.

Ifølge en pressemeddelelse mangler kommunen nemlig kvalificeret arbejdskraft som blandt andet ingeniører, biologer og andre højt uddannede inden for it, teknik, elektronik og medicin.

Den 9. oktober er der så en samlet indsats fra både virksomheder og jobcenter i området og det specielle jobevent er målrettet de ledige akademikere.

Målet med jobeventet er at præsentere muligheder og få skabt alliancer, så nyuddannede, ledige eller akademikere med overvejelser om jobskifte, vil se på Odsherred som mulighedernes område, lyder det.

-  Det er en myte, at der ikke er job og jobmuligheder for akademikere her. Virkeligheden er den, at flere virksomheder har haft svært ved at besætte stillinger som fx ingeniør, måske i særlig grad fordi nyuddannede ikke kender til områdets erhvervsliv. Det vil vi gerne benytte denne dag til at fortælle nærmere om og har derfor inviteret virksomhederne til at fortælle om sig selv, siger Anette Friis, der er erhvervskonsulent fra Center for Plan, Byg og Erhverv.

Hun fortæller også, at også kommunen selv løbende ansætter akademisk arbejdskraft, og at akademikergruppen er den hurtigst voksende faggruppe i kommunen over de seneste år

-  Det er forventningen, at omkring 50-70 ledige akademikere primært fra hovedstadsområdet, vil finde vej til eventen eller tage med den gratis bus fra fagforeningerne op til Odsherred denne dag, siger erhvervskonsulent Anette Friis.

En halv snes virksomheder vil deltage i det store jobevent. Blandt andre Lundbeck i Lumsås, Novo i Kalundborg, Poul Johansen Maskiner i Fårevejle, Vallekilde Højskole, Odsherred Teater, Flu X og Odsherreds Gymnasium.