Odsherred satser på bofællesskaber

Det er oppe i tiden at flytte sammen i bofællesskaber. Det vil Odsherred Kommune udnytte for at lokke nye tilflyttere til. Og håbet er at Lyshøj Friskole i Veddinge blandt andet kan blive fremtidens bofællesskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det, at bo sammen som børnefamilie med andre familier med fællesspisning, opvask og højt til loftet, er noget, som er oppe i tiden. Det kan Odsherred Kommune se en god idé i at udnytte, for at få flere nye tilflyttere til rykke til kommunen. Derfor satser de på bofællesskaber. 

- Det er vores erfaring, at når sådan nogle bofællesskaber og grupper af mennesker, der gerne vil leve på en bestemt måde og engagere sig i hinandens, så skaber det også værdi for kommunen, for de er med til at skaber mere liv og engagement i lokalområdet, siger Thomas Adelskov (A), som er borgmester i Odsherred Kommune.

Et af de steder, hvor Odsherred Kommune ser muligheder for at opstarte et bofællesskab, er i Veddinge i Odsherred. Her har den gamle Lyshøj Friskole stået tom siden 2010. Designfirmaet Urgent Agency har hjulpet Odsherred Kommune med at visualisere, hvordan den gamle friskole bliver et moderne kollektiv.

-Det er faktisk det der fælles, der tiltrækker folk. Det er, at man kan dele hverdagen og gøre tingene nemmere for hinanden. Og igen er der mange varianter, hvor nogen er mere funktionelle, hvor det er smart, at børnene kan blive passet, og andre laver mad, mens det for andre handler mere om,  at man skaber noget sammen og lever meget tæt sammen, siger Christian Pagh, som er kulturdesigner hos Urgent Agency.