Odsherred og Holbæk kommuner i krig om vindmøller

Odsherred og Holbæk kommuner er røget i totterne på hinanden når det gælder placeringen af nye vindmøller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk og Odsherred Kommune er endt i et slagsmål om placeringen af vindmøller i grænseområdet mellem de 2 kommuner.

Striden startede, da Odsherred Kommune for nylig sendte en indsigelse mod Holbæk Kommunes forslag om et vindmølleområde tæt på kommunegrænsen.

Nu sender Holbæk Kommune en "returbold" af sted med en indsigelse mod Odsherred Kommunes forslag om at udpege et vindmølleområde et andet sted, der ligger tæt på kommunegrænsen til Holbæk.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

For mange møller

Området, som i Odsherred Kommunes forslag til kommuneplan er udpeget til vindmølleområde, ligger på Lammefjorden. Det er nær ved Hagesholm, hvor der for knap to år siden blev opstillet 10 vindmøller. Det har givet helbredsmæssige problemer for flere af naboerne.

- Det bliver for koncentreret, og det er netop derfor, vi har flyttet vores forslag til et andet sted, siger John Harpøth (DF). Han er formand for Holbæk Byråds klima- og miljøudvalg, som taget initiativet til indsigelsen, som er underskrevet af borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Adelskov vil lytte til protester

Ifølge Odsherred Kommunes borgmester Thomas Adelskov (S) vil byrådet i Odsherred tage Holbæk Kommunes indsigelse meget alvorligt.

- Vi lytter, hvis Holbæk Kommune har indvendinger. Omvendt må vi også have en forventning om, at Holbæk Kommune lytter til, hvad vi siger om deres forslag, siger Thomas Adelskov til dagbladet Nordvestnyt.

Odsherred Kommune har tidligere gjort indsigelse mod Holbæk Kommunes kommuneplanforslag om at udpege et område mellem Sandby, Svinninge og Hørve til vindmølleområde.

Kommunen frygter, at det kan skade planerne om Geopark Odsherred.