Odsherred Kommune skruer op for rydningen af store mængder tang

Der ligger meget tang på strandene i Odsherred, og nu har kommunen fået tilladelse til at rydde strandene én dag ekstra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er glad og stolt over at bo i det smukke Odsherred. Et område med mange turister, og vi nyder nok alle også sol og strand. Jeg undres dog ~ hvorfor i alverden gøres der ikke meget mere for at holde vore strande fri for tang?

Sådan skriver Marianne Kristoffersen på Facebook-siden Politik i Odsherred. Og hun er ikke den eneste, der har det sådan med tangen på stranden. Odsherred Kommune har fået flere henvendelser om meget tang, og det gør de nu noget ved.

Kommunen har nemlig fået tilladelse til at rydde ekstra i forhold til loven om naturbeskyttelse, skriver de i en pressemeddelelse. 

- Mængden af opskyllet tang vil variere over tid på de forskellige strande fra år til år, og i år er der ekstra meget, hvilket har givet en del henvendelser, siger afdelingsleder Michael K. Bay fra Miljø og Teknik.

- Vi har nu prioriteret at rydde helt ekstraordinært i de næste uger til glæde for de mange strandgæster. Men vi er også nødt til at holde fast i, at vi har en lovgivning, som vi skal forholde os til, og som er med til at beskytte vores særlige natur ved kysterne.

Bliver brugt på markerne

Fremover vil Odsherred Kommune rydde tang på 12 strand én dag ekstra til og med uge 32. De ryder på strækninger op til 100 meter.

Hele Sejerøbugten er udpeget som et særligt naturbeskyttet områder. Det betyder, at det på otte ud af kommunens 12 strande kan være i strid med EU-beskyttelsen af strandområderne at fjerne tang i større mængder.

Odsherred Kommune fjerner tang på strandene i perioden fra 1. juni til og med 31. august. Tangen bliver brugt på markerne som et næringstilskud.

På disse strande fjerner kommunen tang