Odsherred Kommune afsætter millioner til demensramte

Odsherred Kommune har på byrådsmødet den 15. december fordelt seks millioner på ældreområdet samt frigivet 1,2 millioner til skæve boliger og en halv million til opgradering af grønne områder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byrådet i Odsherred Kommune har den 15. december fordelt seks millioner kroner fra den afsatte budgetpulje til opnormering på ældreområdet. Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene er hovedsagligt blevet øremærket demensområdet, hvor blandt andet hjemmeplejen til indsatsen for demente borgere i eget hjem vil blive opgraderet. Derudover skal der være et motionstilbud til demente, og der skal ske en øget indsats i uddannelsen for demente og deres pårørende. Aftenvagtfunktionen på plejecentrene vil ifølge byrådet også blive opnormeret.

Frigiver næsten to millioner til byfornyelse

Byrådet har desuden frigivet 1,2 millioner kroner til opførelse af tre såkaldt ’skæve boliger’ til udsatte borgere. Tilskuddet til boligerne kommer fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, og Rådet for Socialt Udsatte inddrages i processen med at finde den bedste placering af boligerne.

Et flertal bestående af S, SF, DF, Enhedslisten og Odsherredlisten valgte også at frigive en halv million fra forskønnelsespuljen til genopretning af en stribe grønne områder, som HedeDanmark fremover skal pleje.