¨

Odsherred i top med at skaffe job til flygtninge

Foto: TV ØST

Odsherred er blandt de bedste i Danmark til at hjælpe flygtninge- og indvandrere videre i et job. Og det sparer penge for kommunen.

- Velkommen til Danmark og Odsherred Kommune. Kan du starte i dette job i næste uge?

Sådan kan velkomsthilsenen lyde til mange flygtninge og indvandrere i Odsherred Kommune.

Kommunen er nemlig en af de allerbedste til at skaffe flygtninge og indvandrere i job i en fart. Det viser tal, som Ugebrevet A4 har fået bearbejdet af analysefirmaet LG Insight.

God indsats sparer mange penge

Hver fjerde af de jobløse flygtninge og indvandre i Odsherred er i arbejde efter et halvt år, mens det samme kun gælder 9 procent i Lolland Kommune.

Indsatsen betyder samtidig, at Odsherred er blandt de kommuner, der bruger færrest penge på at forsørge flygtninge og indvandrere.

Høj motivation

Og det er let at få de nytilkomne i job i kommunen, mener afdelingsleder for kontanthjælps- og integrationsområdet, Peter Hansen.

- De er højmotiverede, og de tror på en fremtid her. Så skal vi også holde fast i dem. Og noget af det, der giver mest mening, er, at de skal have et arbejde og mulighed for at bygge et liv op, siger han til A4.

En del af succesen i Odsherred kan dog også skyldes forskelle på, hvor traumatiserede flygtninge og indvandrere er ved ankomsten til kommunerne.

Indvandrere med baggrund i krigshærgede lande har nemlig en større tendens til at flytte til større kommuner og byer. Og her kan traumerne være med til at gøre det mere vanskeligt at komme i job.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App